Kenttäratsuja Pohjois-Pohjanmaalla

Viisaampi olisi siirtänyt yritystoimintaansa eteläisempään Suomeen. Tunnetusti en ole kovin viisas, joten tässä sitä ollaan, edelleen Takapajulassa, Pohjois-Pohjanmaalla. Takapajulasta ei noin vain poistuta, olen huomannut.
Erään paikallisen ravitallin lopettaessa toimintansa (eläköityminen, ei jatkajaa) iskin kynteni välittömästi tyhjilleen jääneisiin tiluksiin solmien kaupat ennätysnopeasti, ainakin paikallismittarein tarkasteltuna. Eihän ravitallilla kenttää, saati maneesia, ole. Nykyään se kenttä kyllä löytyy, kun sellaisen omin pikku tilisiirroin maksoin. Susiraja nököttää kuitenkin niin lähellä, että siirtyminen toisen tallini tiluksille käy alku- ja loppuverryttelyistä, ja omasta kentästä huolimatta hyötykäytän edelleen paljon Susirajan laajempia treenimahdollisuuksia. Tarhat sekä laitumet sen sijaan ovat todella kookkaat, kävelytyskone kunnossa ja metsääkin kauppaan kuului ihan mukavasti. Osa maastoreiteistä on niin sanotusti omassa metsässä, osa koukkaa valtion puolelle ja loput taas Susirajan tiluksille (valtaosa, paikallisten yhteiskäytössähän nuo Susirajan mehtäreitit ovat tähänkin mennessä olleet).

Ajatus uudesta yrityksestä, tallista, hautui aikansa Susirajan pienentäessä toimintaansa. Vähänkään fiksumpana olisin tehnyt jonkin diilintyngän irrottaen osan Susirajasta niin sanotusti täysin omaan käyttööni, mutta kuten Susirajan puolella minulle todettiin, "sinä se Lissu oot kyllä tyhymä".
Jokseenkin luutuneista tavoistani poiketen olen valjastanut uudet tilani pitkälti muiden hevosten ratsutukseen ja kilpailuttamiseen sekä myyntivälitykseen. Toki minä, kaikesta uhosta ja suurista suunnitelmistani huolimatta, toin talliin myös omia hevosiani, joten eiköhän Tuonisen tallissa päästä ihmettelemään ja ihastelemaan myös varsoja. Kasvatus on kuitenkin sivuroolissa.

Tallituvan puolelta löytyy aina jotain kahvileipää, joten tervetuloa pistäytymään, mikäli matkallasi eksyt Takapajulaan päin!

Terveisin Liisa Tuoninen, "se Susirajan Lissu"
VRL-12701 / vrtsusiraja[at]gmail.com

Omat hevoseni


t. Kámbala / камбала
TRAK m evm-sukuinen
KTK-III

t. Fate Cries Foul
TRAK trn evm-sukuinen
KTK-III, KERJ-I

t. Forgiveness
TRAK rn 1-polvinen
KTK-I

o. Devil You Know
XX trn evm-sukuinen
KTK-III

t. Chicken Dinner
XX prt evm-sukuinen
Fn, PKTK-II

o. Peruna
SH vprt evm-sukuinen
KTK-II

o. Pauha
SH tprt evm-sukuinen
KTK-II, PSB-III

t. Vieska
SH prt evm-sukuinen
YLA1*, KTK-III, SLA-I, KERJ-I

o. Karsikko
SH vrn evm-sukuinen
KTK-I, KERJ-I

o. Kehvatsu
SPH klm evm-sukuinen
KTK-II

t. Vilkuna
SPH rt evm-sukuinen
KTK-III

t. Saalinki
SH vrt evm-sukuinen
YLA1*, KTK-II, KERJ-I

t. Rukiinniemen Purha
SH rn evm-sukuinen
KERJ-III

t. Mailis
SH prt evm-sukuinen
KTK-II, KERJ-I

o. Pöhmöinen Possupehmo
SH rtkm 1-polvinen
KTK-III, KERJ-I

o. Ruko
SH prn 1-polvinen
KTK-II, KERJ-III

Asiakashevoset

Kaikki asiakashevoset ovat myynnissä, yhteydenotot joko mailitse tai Keskustan chatissa.

Kuolleiden hevosten lista