Punastuva Pelvoitus VH20-018-0358

NimiPunastuva Pelvoitus "Pööpöti" KasvattajaSusiraja, Suomi
Rotu, sukupuolisuomenhevonen, ori OmistajaSusiraja (VRL-06046 ja VRL-12701)
Säkäkorkeus, väri153cm, punarautias Meriitit
Syntynyt,
ikääntyminen
s. 05.05.2020, 10v
satunnainen (3v 26.05.2020)
Painotuslaji,
koulutustaso
kenttäratsastus
he A / 100cm / 100cm / helppo

KEV-I 8 + 14 + 3 + 3 + 4 + 4 = 36p. (2v.)

© scirlin & VRL-00064

Luonnekuvaus

Halille sopivaa tammaa pohdittiin ja puntaroitiin suorastaan epäluonnollisen tarkasti ja painokkaasti, etenkin susirajalaismittarilla. Etenkin, kun kyseessä on hyväluonteinen suslapsi, eikä sellainen vähän.. perinteikkäämpi lohikäärmepainos, jonka jälkikasvusta joutuu todennäköisemmin tilille, jäi se kotiin tai lähti maailmalle. Halin kohdalla toivoimme hieman rohkeampaa, itsevarmempaa varsaa, samanlaista helpon kenttäluokan kivaa hyvänmielen peliä kuin isänsä on. Sympaattista halikaveria, ehkä vähän komeampaa painosta. Se rohkeus ja itsevarmuus olivat kuitenkin suurimmassa roolissa. Päädyimme Pinkkiin, muutamista muttalauseista huolimatta. Pinkki on ehdottoman hyväluonteinen pienhevonen (ensimmäinen mutta, emme haluaisi pienhevosta, tosin totesimme elävämme sen kanssa; ei Halikaan iso ole), vähän.. itsepäinen ja ponimainen kyllä. Ratsuna, käsiteltäessähän se on ihana, entinen ponikerhoheppa ja kaikkea. Toinen muttalause oli tamman matala estekapasiteetti, vain 80cm radalla ja pöpelikössä. Pinkin muut ominaisuudet painoivat vaakakupissa sen verran, että vaiensimme muttalausekkeet ja toivoimme pientamman tuovan varsaan itsevarmuutta ponimaisuuksien sijaan.

Meillä kävi kerrankin järkyttävän hyvä tuuri! Hyvin sujuneen kantoajan päätteeksi Pinkki varsoi komean punaisen orivarsan, jolla oli elämänsä ensi metreiltä lähtien ryhtiä ja liikettä. Kasvaessaan hurmaava varsanpoikanen osoitti uteliaisuutta ja rohkeutta (ei kuitenkaan rämäpäisyyttä eikä varsinkaan uppiniskaisuutta!), seurallisuutta, sosiaalisuutta, avoimuutta, yleistä mielenkiintoa maailmaa, muita hevosia ja ihmisiä kohtaan. Ällösöpö Punastuva Pelvoitus vääntyi yhtä ällösöpöksi Pööpötiksi (sen vanhan lastenkirjapöllön mukaan).
Kasvaessaan hukanpoika sai meidät oikein kihertelemään innosta ja odotuksesta, niin lupaavan oloinen linjanjatkaja meillä oli käsissämme. Uusiin asioihin ensimmäisestä trailerireissusta kengitykseen, rokotuksista liinan nokassa toimimiseen, valjastukseen ja ajamiseen, ratsastajaan ja ratsutukseen.. no, kaikesta kaikkeen, Pööpöti suhtautui avoimin mielin. Kaikista jännimpiin asioihin pienellä varauksella, kuitenkin nopeasti mielenrauhansa ja rohkeutensa löytäen. Ori tutustui uusiin asioihin melko mutkattomasti sekä opetteli uutta samalla riemulla kuin pikkulapset säntäävät ensimmäisiä kertoja kouluun. Sillä erotuksella, että Pööpöti on kuin ne lapset, jotka eivät koskaan lakkaa riemuitsemasta koulusta, uuden oppimisesta, treenistä.

Me saimme sen isäänsä rohkeamman, itsevarmemman, ihanan hyvänmielen halikaverin helppoihin kenttäluokkiin. Pelvoituslinja 2.0, Collector's Edition.

Pööpöttisemme on niin ihana, ettemme kestä. Eikä muuten kestä kukaan muukaan, siis meitä, ällöttävän imelästi ja ylistäen kasvattiaan kehuvia tätösiä.

Tämän varsan kohdalla kaikki meni kuten Strömsössä, melkein kuulimme tunnusmusiikin sekä juontajien iloisen puheen. Pööpötissä kiteytyy kaikki se hyvä, mikä isälinjassa on aina ollut. Lisämausteena vähän lisää rohkeutta, itsevarmuutta ja näyttävyyttä, ei kuitenkaan yhtään röyhkeyttä, turhaa omapäisyyttä (vaikka kykyä ja rohkeutta omiin ratkaisuihin onkin) tai tyhmänrohkeutta, sitä iloisen typerää opportunismia, joka saa hevosen hyppäämään ihan mitä tahansa ihan mistä tahansa, vaikka tiedossa olisi millainen kuperkeikka tai kyljellä maanpinnan kyntäminen. Niitäkin hevosia meiltä löytyy ratsastajista puhumattakaan.
Ihan pikkunassikasta lähtien Pööpöti on ollut helppo hevonen. Todella avoin, sosiaalinen ja rohkea. Orissa on jonkin verran tervettä epäluuloisuutta, ei nyt suoranaista arkuutta, mutta vähän puhinaa kaikista jännimpien asioiden edessä. Aika nopeasti Pööpöti näistä puhinoistaan pääsee, se luottaa ihmiseen sekä lajitovereidensa arviointikykyyn tehden loppupeleissä reippaasti tuttavuutta jännien asioiden kanssa, kun sitä vähän kehottaa ja tukee. Pööpöti onkin sellainen joka tilanteen hyväkäytöksinen, mutkaton ja helppohoitoinen hevonen, kengittäjän ja eläinlääkärin suosikkiasiakas ja joka ikisen innokkaan hoitajan lempiharjattava. Pööpötin kanssa on hyvä opetella klipperin käyttöä sekä erilaisia jouhien letityksiä, raudikolla kun on kärsivällisyyttä seistä paikoillaan juuri niin kauan kuin on tarvis.
Reipasaskelinen Pööpöti ei vedä hernettä nokkaan, vaikka taluttajansa jäisikin matkalla juttelemaan jonkun kanssa tai mallailemaan kaveriselfietä Pööpöti kaverinaan. Ori tarkkailee ympäristöään mielellään, moikkaa muita hevosia, muttei jää huutelemaan tai uhoamaan. Tallikissoista ori pitää kovasti, niiden perään se hörisee ja jutustelee enemmänkin.

Sukutaulu

i. Puuhastava Pelvoitus
sh, prt, 152cm
ii. Pottuuntunut Pelvoitus
SLA-I, KERJ-I
sh, trt, 154cm
iii. Pihkaantunut Pelvoitus
YLA3, SLA-I, KERJ-II
sh, vprt, 155cm
iie. Kiukustutti
SLA-I, KERJ-I
sh, trt, 155cm
ie. Ch Turmeltajan Pottupuutarha
KTK-II, SLA-I, KERJ-I
sh, prt, 154cm
iei. Untenruhtinas
KTK-II, SLA-I, KERJ-I
sh, rt, 162cm
iee. Kelopuutarha
KTK-II, SLA-I, KERJ-I
sh, vrt, 165cm
e. VIR MVA Ch Kaunon Pärlafink
KTK-I, SLA-I
sph, prn, 148cm
ei. Jeilin Bofink
KTK-II, SLA-II
sh, trtkm, 155cm
eii. Kärmeniemen Kamtinamo
KTK-II
sh, trtkm, 158cm
eie. Tiusan Rallitellen
KTK-II, SLA-I
sh, rtkm, 150cm
ee. Ch Kaunon Helmililja
KTK-III
sh, rn, 150cm
eei. Kaunon Tupla-Uuno
YLA3, KTK-III, KRJ-I
sh, prt, 157cm
eee. Kaunon Helmetär
SLA-II, KRJ-III
sh, m, 149cm

Jälkeläiset

s. 00.00.2020 sh-o/t. Varsa, e. Äityli, om. omistelija

Kilpailukalenteri

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset, lukuun ottamatta tarinakisoja, jotka tulevat kaikki näkyviin (tarinat löytyvät päiväkirjasta).

Näytä / piilota sijoitukset
KERJ - 5 sijoitusta joista 2 voittoaVSR - 4 sijoitusta joista 1 voittoa
08.07.2020 Hiivurin Suomenhevoset helppo 5/50
22.07.2020 Ruskavaara helppo 5/28
30.07.2020 KK Bailador helppo 1/10
16.08.2020 Kilpailukeskus Lupin helppo 3/48
20.08.2020 Kilpailukeskus Lupin helppo 1/48
31.05.2020 Hiivurin Suomenhevoset VSR Cup 90cm 1/52
30.06.2020 Hiivurin Suomenhevoset VSR Cup 90cm 7/54
30.06.2020 Hiivurin Suomenhevoset VSR Cup he B 6/47
31.07.2020 Hiivurin Suomenhevoset VSR Cup he B 7/57

Valmennukset & päiväkirja

00.00.2000 Jokuvalmennus, valmensi Kalamestari

Otatko kalasen?