Kuvagalleria


Kuvien © Symmetry Ranch
virtuaalihevonen, a sim game horse

Ulkoasun © Hanna K.
Otsikon kuvien © Janette H.
Linkki lopetettiin 31.09.2013 vanhuuden tuomiin vaivoihin. Hienoluonteista ja komeaa oria kaipaavat kaikki susirajalaiset.

Like This Like That VH12-006-0058

Like This Like That "Linkki" kasv. M. Flayon, Iso-Britannia
englantilainen täysiverinen, ori om. Susiraja (VRL-06046 ja VRL-12701)
164cm, palomino, piirto Ei hoitajaa
23v, s. 12.06.2011, satunnainen (3v 12.09.2011) estepainotteinen; he A / 120cm / 100cm

ERL-III 71,44 % myönnetty 01.07.2012
ERJ-III myönnetty 31.05.2013 uusintatilaisuudessa pistein 92,2p.
YLA2 myönnetty 20.05.2013 tilaisuudessa pistein 127
KRJ-II myönnetty 15.09.2013 tilaisuudessa pistein 93,5

Luonnekuvaus

Linkki tuli meille muutaman muun hevosen kanssa mori-morilta, ja etenkin linkin mori kehui maasta taivaisiin. "Yleisarvosanana Linkki on kuitenkin ihan täysi kymppi ja plussat päälle! ", hän hehkutti, ja olemme täysin samaa mieltä. Täysiveriori on rauhallinen, ongelmaton herrasmies ja karismaattinen esiintyjä, jonka kanssa työskentely on helppoa ja vaivatonta. Linkki on loistava ratsu, karismaattinen esiintyjä ja mahtava kaveri niin kisoihin, kotitreeneihin kuin maisemareittimaastoiluunkin - täyden kympin hevonen niiden plussien kanssa.

Rauhallista, ystävällistä oria voi hoitaa aika lailla kuka tahansa, Linkki on niin herrasmies ettei koskaan pelleile tai ärhentele hoidettaessa. Orilla ei myöskään ole mitään tarvetta lähteä tammojen perään tai elostelemaan muille oreille, korkeintaan Linkki kurkistelee karsinastaan ja hamuaa naapurikarsinoiden loimia (omiaan ori ei onneksi järsi). Kaikki hoitotoimenpiteet korvakarvojen leikkaamisesta perus harjaamiseen sujuvat, Linkki korkeintaan nyrpistelee turpaansa jos ei pidä jostain, mutta antaa silti hoitajansa tehdä kaiken. Ori nauttii huomiosta, paijauksista ja lässytyksistä (mitä imelämmät jutut, sen parempi), ja ainoastaan kengittäjää ori koettaa testailla. Äänellä komentaminen kuitenkin riittää laittamaan kullanhohtoisen komistuksen ruotuun, ja käytös palaa siksi herrasmiesmäisen miellyttäväksi kuin normaalistikin.

Parrasvaloissa paistattelemista rakastava Linkki tuntuu toimivan aina vain paremmin, mitä enemmän yleisöä ori saa. Täysin yleisöttä ollessaan ori saattaa unelmaluonteestaan huolimattasaada prinsessakohtauksen, mikä taas tarkoittaa sitä, ettei hevonen todellakaan liiku kun huopa on väärän värinen, suitset vähän vinossa, kentällä on lätäkkö tai tähtien asento on väärä. Täysiverisen saa kuitenkin nopeasti laitettua kuriin ja toimimaan, Linkki kun on pohjimmiltaan miellyttämisenhaluinen ja työntekoa rakastava persoona.
Koulutyöskentelyyn innostuminen kestää Linkiltä hetken, ori kyllä liikkuu ja tekee mitä pyydetään, mutta millä innokkuudella on aivan eri asia. Palominolla on komeat liikkeet ja se kulkee luonnostaan hyvässä muodossa, Linkki vain suorittaa koululiikkeet niin vaisulla volyymillä jollei siltä osaa pyytää kunnon liikettä ja työskentelyä. Yleisö auttaa tähänkin ongelmaan kummasti.
Esteillä ori on heti pörhäkämpi ja herraa saa ihan pidätellä, että meno pysyy lapasessa. Hyppääminen on ehdottomasti hevosen leipälaji ja intohimo, Linkin ratsastajalta vaaditaan osaavuutta ja menohaluja, jotta pysyy menossa mukana ja osaa säädellä orin vauhtia ja innokkuutta. Linkki on tarkka jaloistaan vältellen puomien koluuttamista viimeiseen asti, kieltoja ja ohijuoksuja taas saattaa tulla, Linkki ei lähde huonoon hyppyyn.

Kisapaikoilla Linkki on kuin kotonaan, stessistä tai jännityksestä ei ole tietoakaan kun palomino steppailee ja pörhistelee rinta rottingilla nauttien jokaisesta hetkestä. Showmiehenä ori antaa parastaan yleisön edessä, muttei muutu miksikään automaattiratsuksi, selässä joutuu edelleen tekemään töitä.

Linkissä on omat vinkeensä, mutta ori on joka tapauksessa täyden kympin pakkaus - täytyyhän hevosessa luonnetta olla.

Sukutaulu & -selvitys

i. Like You Dunno
evm
ii. Nobody Likes
evm
iii. Nobody Knows
evm
iie. Rising Clara
evm
ie. Passing Over
evm
iei. Priority Pass
evm
iee. Bay My Side
evm
e. Make Me Star
evm
ei. Makemeway
evm
eii. Way Higher
evm
eie. Must Be Princess
evm
ee. Looking Star
evm
eei. Lookalike
evm
eee. Starship
evm


Linkin isä Like You Dunno oli suuri 176cm korkea, palomino täyriveriori. Värinsä Linkki on siis perinyt isältään, kun taas tämä peri sen omalta isältään. Ori kilpaili menestyksekkäästi esteitä 140cm radoilla aina vuoteen 2011 saakka, jolloin se jäi ansaitulle eläkkeelle. Like You Dunno oli egoistinen, orimainen pörhistelijä, joka oli mutkaton ratsastaa mutta käsitellessä haastava, ori kun alkoi uhitella heti kun ratsastaja katosi selästä.

Isänisästä Nobody Likesistä kaavailtiin alunperin laukkuria ja ori starttasikin muutamassa lähdössä mutta orin vauhti ei koskaan riittänyt kärkisijoille saakka. Hyppykapasiteettia orilla kuitenkin riitti ja niimpä se siirtyi seuraavalle omistajalle estekenttiä kiertämään, eikä mennyt montaakaan vuotta kun Nobody Likes oli tunnettu 140-150cm ratojen suorittajahevonen. Palomino, huimat 185cm korkea ori kuoli vanhuuteen 27 vuotiaana.

Isänisänisä Nobody Knows, 185cm korkuinen punarautias ori meinasi jäädä nimensä veroiseksi, kun laukkaura ei ottanut tuulta alleen eikä hankalaluontoinen ori alkuun suorittanut klassisissakaan ratsastuslajeissa mitään. Ori myytiin monet kerrat, ja lopulta se löysi ratsastajalle joka pärjäsi täysiverisen kanssa ja sai sen toimimaan. Nobody Knowsista tuli 130-140cm ratojen näyttävimpiä ratsuja, vaikka ura olikin epätasainen. Jalostuskäytössä ori periytti turhan vahvasti kokoaan, mutta myös väriään ja hyvää hyppytekniikkaa sekä rohkeutta esteille.

Isänisänemä, palomino 160-senttinen Rising Clara loisti kenttäradoilla, etenkin esteosuuksilla. Tamma oli itsepäinen, tulinen ja kärsimätön, eikä sen kärsivällisyys riittänyt kovin pitkälle koulukuvioiden vääntämiseen. Esteillä, etenkin maastoesteillä, rohkea ja nopea tamma loisti ja paikkasi siten usein heikohkoa kouluratasuoritusta. Rising Claralla tehtiin viisi varsaa, joista muutama koetti laukkauraa, joskin huonolla menestyksellä. Rising Claran jälkeläisiä löytää lähinnä este- ja kenttäradoilta.

Isänemä Passing Over oli kuvankaunis palomino, 163cm korkea täysiveritamma joka kisasi esteitä menestyneesti 140cm radoilla ympäri Eurooppaa. Kisauran loputtua hyväluontoiselta, menestyneeltä tammalta haluttiin saada vähintään yksi jälkeläinen, joka jäi kuitenkin myös tamman viimeiseksi, täysiveritamma kun jouduttiin lopettamaan sen murrettua jalkansa tarhassa. Passing Over periytti varsalleen sekä kauniin värinsä että hyppykapasiteettinsa.

Isänemänisä, 166cm korkea rautias Priority Pass pärjäsi loistavasti 120-130cm esteradoilla, 140cm radoilla tiputuksia alkoi tulla. Ori ei ollut erityisen mieleenpainuvan näköinen, karismaa ei löytynyt ja luonteeltaan ori oli mielenkiintoinen kuin lapanen, mutta se oli tasainen suorittaja joka kulki hyvin junioriratsastajillakin. Priority Passista ei tullut suosittua jalostusoria, eikä orilla olekaan kuin parikymmentä varsaa, niistäkin suurin osa puoliverisiä.

Isänemänemä Bay My Side (162cm, palomino) oli kiukkuinen, oman arvonsa tunteva tamma, jolta kuitenkin löytyi näköä, liikettä ja ponnua. Bay My Side oli hankala yhteistyökumppani, jonka kanssa työskenteleminen oli välillä hampaiden kiristelyä ja kirosanoja, välillä taas onnistumisentunnetta toisensa perään tamman toimiessa kotitreeneissä tai tuodessa ruusukkeen poikineen kotiin. Tiinehtymisongelmien vuoksi Bay My Side jätti vain kaksi varsaa.


Luonteensa Linkki on selvästikin perinyt emältään Make Me Starilta. Punarautias, suurin merkein varustettu tamma oli tuttu näky esteradalla ja ihailun kohde näyttelykehässä. Vuonna 2009 kilpaura kuitenkin päättyi, kun ratsukko kaatui esteellä. Tamman polvi jouduttiin leikkaamaan eikä se enää kestänyt kilpailukäyttöä. Make Me Star jäi kuitenkin siitostammaksi miellyttävän, yhteistyöhaluisen luonteensa ja rakenteensa vuoksi. Linkki oli tamman toinen varsa.

Emänisä, 165cm korkea Makemeway oli kovan suvun omaava, punarautias täysiveriori joka kiersi esekenttiä lähinnä kotimaassaan Britanniassa. Vaikka ori ei ollutkaan helpoimpia ratsastettavia, kisasi se parhaimmillaan jopa puissancea. Jäätyään eläkkeelle kisauksesta ori muutti Ranskaan siitosoriksi, ja se periytti varsoilleen etupäässä hyppykapasiteettiaan ja ulkonäköään, kaikeksi onneksi luonne ei ollut periytyvää sorttia.

Emänisänisä, punarautias komistus Way Higher (166cm) oli brittiläinen estetoivo, joka kisasi 150-160cm radoilla loistavin tuloksin esiintyen muis puissance-näytöksissä. Erittäin lahjakas ori oli myös komea katsella - joskaan ei aivan rotumääritelmän mukainen - ja loistavaluontoinen kaveri, josta löytyi herrasmiestä ja rämäpäärenttua sopivassa suhteessa. Way Higher vaikutti lähinnä puoliverijalostukseen, ja ori on nykyään harvinainen nimi täysiverisen sukutaulussa.

Emänisänemä Must Be Princess (punaruunikko, 162cm) oli luonteensa mukainen prinsessaluonne, jolta löytyi hyppykapasiteettia 140cm radoille asti. Tamma vain oli herkkä, kiukkuperseinen diiva, joka ei yleensä suorittanut kilpapaikoilla mitään kun kentän pohja ei miellyttänyt, jossain oli lätäkkö, puomit olivat väärän värisiä.. Must Be Princessillä tehtiin pari varsaa lähinnä tamman hyvän suvun vuoksi, ja kaikeksi onneksi tamma ei periyttänyt luonnettaan.

Emänemä Looking Star oli vain 159cm korkea, ruunikko tähtipää. Tamma toimi lähes koko elämänsä ajan siitostammana periyttäeen jälkeläisilleen kauniin ulkonäkönsä sekä miellyttävät liikkeensä. Tamma sai elämänsä aikana 6 varsaa ennen siirtymistään täyseläkkeelle muiden siittolan mammojen seuraan. Looking Star oli kiistatta kapasiteetikas ratsu, joka olisi pärjännyt vähän joka lajissa, ja tammasta puhutaankinusein "hukkaan heitettynä potentiaalina".

Emänemänisä, ruunikko 163cm korkea estehirmu Lookalike aloitti risuestelaukkurina, muttei juuri menestynyt (hyppykapasiteettia oli enemmän kuin nopeutta). Orista leivottiin esteratsu, ja se ihastutti hyvällä tekniikalla, kapasiteetillaan - Lookalike kisasi 150cm radoilla - ja tasaisilla, siisteillä radoilla. Ori menestyi, mutta jäi usein kärjestä häviten nopeimmille kilpakumppaneilleen.

Emänemänemä Starship, sievä 158cm korkuinen rautias, oli lahjakkaasta (risu)estelaukkurisuvusta, joka oli tuottanut myös kenttä- ja esteratsuja. Harmillinen nuoruusaikainen jännevamma esti kilpailukäytön, mutta hyvällä rakenteella siunattu tamma päätyi jalostuskäyttöön ja teki monta kilpakentillä menestynyttä jälkeläistä niin laukkaradoille kuin este- ja kenttäkilparadoille.

© mori-mori & Susiraja.

Jälkeläiset

Linkki on edelleen tarjolla xx-, pv- ja rp-jalostukseen, ota yhteyttä Susirajan mailiin mikäli mielit orista varsaa.

Syntynyt Varsan nimi Emä Omistaja
16.07.2012 xx-o. Spicelike O'Kalász e. Spice Of Life xx om. Minority / Pixie Farm Trakehners
27.07.2012 wpb-t. Vienne Dawn e. Voodoo Ger om. VRL-01863
05.10.2012 rp-t. Vuornan Tweefluff e. Burleyham Madamie om. Vuorna
10.11.2012 xx-o. Lying Chitchat e. Chinchin Chinchilla om. funfunHey / Clueless
01.02.2013 xx-o. Lockhart SWA xx e. Chapala xx om. Sen / S.S. Sporthorses
15.02.2013 xx-t. Chechnya Vodka e. Chinchin Chinchilla om. Susiraja
17.02.2013 rp-t. Hollywoodlike e. Thal Honduraa om. Hovimäki
05.03.2013 xx-t. Esmee SWA e. Euforia om. romy / Iarian
20.05.2013 xx-t. Chinalike e. Chinchin Chinchilla om. Jillian / Feidelm
21.07.2013 xx-o. LeMans Liberty e. la Rue des Moulins om. Jaana K / Bellgrove

Kilpailukalenteri

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset, lukuunottamatta tarinakisoja jotka tulevat kaikki näkyviin (tarinat löytyvät päiväkirjasta).

Spoiler:
NJ Näyttelyt
27.04.2012 Etiketti Hevosorit 7/12, KUMA, JS, tuom. shonna
30.04.2012 L'amour aux Chevaux Muut hevosorit 5/5, JS, tuom. shonna
27.08.2012 Special Ring xx-orit 6/6. JS, tuom. Peppi S.

MSY Match Showt
27.04.2012 Etiketti Orit - rakennekuva PUN (tuom. RS.)
30.04.2012 Mystic Shafira Muut hevosorit ja -tammat (valokuvalliset) PUN (tuom. Sorja)
09.05.2012 Micram Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla SIN (tuom. Frida)
12.05.2012 Mehtälä Lämminveriset rakennekuvalla PUN (tuom. Eba)
14.05.2012 Micram Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla PUN (tuom. Paula K.)
15.05.2012 Kilva JK Hevosoriit, valokuvalliset, rakennekuvat PUN (tuom. Jonna K.)
18.05.2012 Micram Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla PUN (tuom. Alexandra)
20.05.2012 Rental Ring Oriit rakennekuvalla SIN, SIN2 (tuom. Sorel/Tierra)
21.05.2012 Micram Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla SIN, SIN2 (tuom. snifffe)
01.06.2012 Oriasema Hevosorit rakennekuvalliset PUN, PUN2 (tuom. Norpatar)
03.06.2012 Kisakeskus Täysveriset SIN, SIN3 (tuom. pau.)
08.06.2012 Mystic Shafira Hevosorit ja -ruunat (valokuvalliset, rakennekuva) SIN (tuom. Sorja)
15.06.2012 Mystic Shafira Hevosorit ja -ruunat (valokuvalliset, rakennekuva) SIN (tuom. Sorja)
22.06.2012 Mystic Shafira Hevosorit ja -ruunat (valokuvalliset, rakennekuva) SIN (tuom. Sorja)
29.06.2012 Mystic Shafira Hevosorit ja -ruunat (valokuvalliset, rakennekuva) PUN (tuom. apinavanilja)
30.06.2012 October Orit rakennekuvilla 0/0 (tuom. )
05.07.2012 Micram Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla SIN, SIN1 (tuom. Nalee)
09.07.2012 Starberry Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla SIN, SIN2 (tuom. snifffe)
31.07.2012 Starberry Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla SIN (tuom. Frida)
10.08.2012 Micram Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla SINtuom. taffel)
20.08.2012 Micram Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla SIN (tuom. taffel)
20.09.2012 Tihutyö Hevosorit ja -ruunat rakennekuvalla SIN, SIN1 (tuom. Eba)
22.09.2012 MSY Rakennekuvalliset lämminveriorit (ei pv) SIN, SIN2 (tuom. Luciana)

VSN Virtuaaliset Show-Näyttelyt
14.04.2012 VSN Englantilainen täysiverinen, 10/15, 3-2½-2½-3-2½-2½-3-3-3½-2½=28p (tuom. Christa)
10.05.2012 KK Marlene Muut hevoset, 10/10, 2+2+2+2+4+3+2+2+2+2=23p (tuom. Niina)
15.06.2012 KK Bailador Muut hevoset, 10/10, 2+2+3+2+3+3+3+2+1+2= 23p (tuom. Mirage)
15.07.2012 Kuurakka Hevosoriit, 06/06, 3-2-2-3-2-2-3-2-3-2=24p (tuom. Christa)

Villit näyttelyt / match showt
07.04.2012 Ballerina, kutsu kadonnut, 3/07 (tuom. Emmi)
08.04.2012 KK Energia Söpö-luokka BIS-3, ERI, LKV, KKE-Söpis 1) (tuom. funfunHey)
29.04.2012 Adina, kutsu kadonnut, Näyttelyluokka hevosille 3/03 (tuom. Jannica)
01.05.2012 Suokukan Ratsastuskoulu, kutsu kadonnut, Hevosorit 3/05 (tuom. Hilma)
05.05.2012 Mintun Talli Hevos orit PUN (tuom. Minttu)
15.06.2012 Hevostalli.net Hevoset 6/07 (tuom. Jasmiina)
20.08.2012 Ponipallero Näyttelyt oreille 2/11 (tuom. Mirke)
31.08.2012 Adina, kutsu kadonnut, Näyttelyluokka hevosille (rakennekuvat) LKV2 (tuom. Jannica)
22.09.2012 Niityn valmennustalli, kutsu kadonnut, Yli 140cm orit 11/12
1) Erikoisen värinen ilmestys! Komea hevonen, hyvä orileima. Kaikin puolin siisti hevonen.
ERJ Esteratsastus
77 sijoitusta joista 14 voittoa
06.04.2012 Rivakka 120cm 2/50
08.04.2012 Rivakka 120cm 6/50
11.04.2012 Rivakka 120cm 1/47
20.04.2012 Ashcroft Warmbloods 120cm 6/41
21.04.2012 Ashcroft Warmbloods 120cm 5/29
22.04.2012 Ashcroft Warmbloods 110cm 2/24
23.04.2012 Ashcroft Warmbloods 120cm 3/26
24.04.2012 Ilkimys 120cm 1/40
26.04.2012 Ilkimys 120cm 5/40
28.04.2012 Kilva JK 120cm 7/60
29.04.2012 Demo Yozora, kutsu kadonnut, 110cm 1/60
30.04.2012 ERJ Cup 110cm 6/253
01.05.2012 Ceffyl Ponies 110cm 1/40
02.05.2012 Suprant 120cm 4/50
03.05.2012 Suprant 120cm 7/50
06.05.2012 Future 120cm 4/40
13.05.2012 Weinnheim, kutsu kadonnut, 120cm 5/50
17.05.2012 Kadotetut suomenhevoset 120cm 6/60
21.05.2012 Kadotetut suomenhevoset 110cm 2/60
23.05.2012 Hannover 120cm 5/50
26.05.2012 Heijastus 110cm 4/30
30.05.2012 Suprant 120cm 2/30
30.05.2012 Suprant 120cm 2/30
01.06.2012 Hiprakka 110cm 3/40
02.06.2012 Hiprakka 110cm 6/40
05.06.2012 Satulinna 110cm 6/40
21.06.2012 Kilpailutalli Stemma 120cm 1/50
25.06.2012 Kilva JK 120cm 2/60
29.06.2012 Yeneva 120cm 1/30
06.07.2012 Moondance 110cm 6/50
10.07.2012 Rêve de Haussea 110cm 2/40
11.07.2012 KK Bailador 120cm 8/70
21.07.2012 Takamaiden suomenhevoset 120cm 5/50
23.07.2012 Takamaiden suomenhevoset 120cm 5/50
26.07.2012 Fleurette 120cm 2/30
27.07.2012 Wyonn 120cm 4/30
28.07.2012 Varjoniityn Ratsutila 110cm 4/48
28.07.2012 Praya Sporthorses 120cm 4/60
03.08.2012 Bairdon 120cm 5/61
04.08.2012 Bairdon 120cm 7/58
05.08.2012 Takkura 110cm 1/40
06.08.2012 Takkura 120cm 2/40
08.08.2012 Takkura 110cm 1/40
20.08.2012 Milan talli, kutsu kadonnut, 110cm 5/50
21.08.2012 Oldsfellin kartano 110cm 5/30
25.08.2012 Bridgeroad 120cm 2/50
03.09.2012 Hayes Stable 110cm 1/50
03.09.2012 Cornell 110cm 4/22
04.09.2012 Cornell 110cm 1/22
06.09.2012 Cornell 110cm 2/22
01.10.2012 Koston suomenhevoset 120cm 3/60
07.10.2012 Takkura 110cm 5/30
09.10.2012 Clueless 120cm 5/50
10.10.2012 Takkura 120cm 1/30
10.10.2012 KK Bailador 120cm 6/70
10.10.2012 Clueless 120cm 6/50
11.10.2012 KK Stewart 120cm 5/40
13.10.2012 KK Bailador 110cm 8/70
16.10.2012 Koston suomenhevoset 120cm 7/60
16.10.2012 Yeneva 120cm 5/40
17.10.2012 KK Stewart 120cm 4/40
17.10.2012 Yeneva 120cm 3/40
20.10.2012 Raden Stal 120cm 3/30
20.10.2012 RaPu 120cm 3/30
21.10.2012 KK Stewart 120cm 1/40
21.10.2012 Yedida 120cm 5/28
22.10.2012 Koston suomenhevoset 120cm 4/60
22.10.2012 Yeneva 120cm 2/40
23.10.2012 Yeneva 120cm 3/40
24.10.2012 KK Stewart 120cm 1/40
25.10.2012 Lai'e Welsh 110cm 7/50
26.10.2012 Lai'e Welsh 110cm 4/50
31.10.2012 Lai'e Welsh 110cm 6/50
01.11.2012 KK Stewart 120cm 6/40
02.11.2012 Lai'e Welsh 120cm 6/50
03.11.2012 Lai'e Welsh 120cm 5/50
06.11.2012 SLC Ponies 120cm 1/40

Villit estekilpailut
22 sijoitusta joista 5 voittoa
08.04.2012 Kisakeskus Energia, kutsu kadonnut, 110cm 5/29
17.04.2012 Revontuli 110-120cm 1/17
20.04.2012 Eilinen, kutsu kadonnut, 120cm 7/17
20.04.2012 Eilinen, kutsu kadonnut, 110cm 3/17
28.04.2012 Etiketti 120cm 1/2
02.05.2012 Karhusuo, kutsu kadonnut, 110cm 1/4
10.05.2012 Solo 120cm 3/53
10.05.2012 Poniluoto, kutsu kadonnut, 110cm 1/2
11.05.2012 Solo 120cm 2/38
11.05.2012 Solo 110cm 5/53
12.05.2012 Solo 110cm 6/53
12.05.2012 Kalász Sporthorses 110-120cm 2/19
23.05.2012 KK Energia 110cm 4/57
26.05.2012 KK Energia 120cm 5/35
29.05.2012 KK Energia 120cm 2/35
30.05.2012 KK Energia 120cm 5/35
31.05.2012 Adina, kutsu kadonnut, 110cm 3/10
03.06.2012 Whacky Horses, kutsu kadonnut, 120cm 1/28
05.07.2012 Maple's Stable 120cm 2/15
14.07.2012 Tuuliharja 110cm 3/39
05.08.2012 Susikallio 110cm 1/20
20.08.2012 Ponipallero 120cm 3/16

KRJ Kouluratsastus
42 sijotusta joista 6 voittoa
23.04.2012 Ashcroft Warmbloods he A 1/44
24.04.2012 Ashcroft Warmbloods KN Special 4/37
10.05.2012 Vecno Stud he A 6/40
13.05.2012 Varjoniityn Ratsutila he A 4/60
19.05.2012 Kadotetut suomenhevoset he A 2/60
19.05.2012 Diega Ponies he B 4/40
19.05.2012 Freistingar he A 2/30
20.05.2012 Freistingar he A 1/30
20.05.2012 Fiktio he A 6/60
21.05.2012 Fiktio he A 6/60
24.05.2012 Fiktio he A 3/60
24.05.2012 Fiktio he A 1/60
26.05.2012 Diega Ponies he B 3/40
26.05.2012 Diega Ponies he B 4/40
28.05.2012 VRT Xample he B 3/65
29.05.2012 Fiktio he A 2/60
29.05.2012 Diega Ponies he B 4/40
29.05.2012 Diega Ponies he B 6/40
01.06.2012 Diega Ponies he B 2/40
02.06.2012 Diega Ponies he B 4/40
02.06.2012 Diega Ponies he B 2/40
03.06.2012 Diega Ponies he B 1/40
04.06.2012 Kilva JK he B 3/70
06.06.2012 Kilva JK he B 8/70
08.06.2012 Fiktio he A 4/60
09.06.2012 Revontuli he A 2/30
10.06.2012 Revontuli he A 5/30
13.06.2012 Bairdon he A 1/60
18.06.2012 Fiktio he A 2/60
06.07.2012 Fiktio he B 6/60
11.07.2012 KK Bailador he B 7/70
12.07.2012 KK Bailador he B 1/70
13.07.2012 KK Bailador he A 8/70
13.07.2012 Stecker he A 3/50
14.08.2012 Fiktio he C 5/60
29.08.2012 KRJ Cup he A 41/445
06.09.2012 Fiktio he B 4/60
02.10.2012 Yeneva he B 1/30
03.10.2012 Tahti he C 3/25
10.10.2012 Raden Stal he B 5/40
11.10.2012 Diega Ponies he B 1/40
13.10.2012 Bairdon he A 5/40

Villit koulukilpailut
24 sijoitusta joista 4 voittoa
30.04.2012 Kilva JK he A 4/33
30.04.2012 Kilva JK he B 5/33
30.04.2012 Cymrod Cobs he B 4/36
01.05.2012 Cymrod Cobs he A 4/36
02.05.2012 Cymrod Cobs he A 2/36
02.05.2012 Cymrod Cobs he B 6/36
03.05.2012 Cymrod Cobs he B 6/36
05.05.2012 Solo he B 5/59
06.05.2012 Yemene he B 1/18
08.05.2012 Yemene he B 2/18
11.05.2012 Kalász Sporthorses he A 1/25
20.05.2012 Kesän Kuiskaus he A 5/27
23.05.2012 KK Energia he A 1/64
25.05.2012 KK Energia he A 4/73
01.06.2012 Kalász Sporthorses he A 4/19
10.06.2012 Herrgård he A 3/10
03.07.2012 Kilpailutalli Stemma he B 4/19
16.07.2012 Tuuliharja he A 1/51
21.07.2012 Odelie's Loves he A 3/92
24.07.2012 Odelie's Loves he A 5/92
25.07.2012 Odelie's Loves he A 9/92
12.08.2012 Herttuaniemen yksityistalli he B 7/87
01.09.2012 Peikonjoki he A 5/35
01.09.2012 Peikonjoki he B 2/31

KERJ Kenttäratsastus
28 sijoitusta joista 5 voittoa
16.04.2012 Hex Sporthorses CCI/CIC1 1/50
17.04.2012 Vitry CCI/CIC1 5/61
18.04.2012 Hex Sporthorses CCI/CIC1 7/50
19.04.2012 Taikakuun kartano CCI/CIC1 4/40
20.04.2012 Ashcroft Warmbloods CCI/CIC1 1/13
22.04.2012 Taikakuun kartano CCI/CIC1 2/40
23.04.2012 Krofnock Ranch CCI/CIC1 2/30
26.04.2012 Kiejo Sporthorses CCI/CIC1 2/21
06.05.2012 Malkamäki, CCI/CIC1 5/40
07.05.2012 Västerby, kutsu kadonnut, CCI/CIC1 5/50
07.05.2012 Lumivuo CCI/CIC1 0/40
10.05.2012 Hannover CCI/CIC1 1/28
27.05.2012 Satulinna CCI/CIC1 1/30
07.06.2012 Satulinna CCI/CIC1 4/40
17.06.2012 Elqwir CCI/CIC1 8/68
18.06.2012 Elqwir CCI/CIC1 6/68
26.06.2012 Taikakuun kartano CCI/CIC1 1/40
30.06.2012 Satulinna CCI/CIC1 3/30
02.07.2012 Västerby, kutsu kadonnut, CCI/CIC1 7/50
10.07.2012 Hurmajärven kartano CCI/CIC1 7/50
22.07.2012 Lumivuo CCI/CIC1 6/40
31.07.2012 Bellwood Park CCI/CIC1 2/33
10.08.2012 Bairdon CCI/CIC1 3/50
12.08.2012 Bairdon CCI/CIC1 3/50
02.09.2012 Satulinna CCI/CIC1 2/33
04.09.2012 Satulinna CCI/CIC1 4/33
06.09.2012 Satulinna CCI/CIC1 4/33
12.09.2012 Heartvilla CCI/CIC1 3/50

MEJ Maastoesteratsastus
15 sijoitusta joista 1 voitto
14.04.2012 KK Bailador 90cm 2/35
16.04.2012 Fenton 100cm 6/62
21.04.2012 Pöllömetsä 90-100cm 2/34
27.04.2012 Vitry 100cm 5/53
19.05.2012 Kilva JK 90cm 5/25
30.05.2012 Yemene 100cm 1/16
31.05.2012 Yemene 100cm 3/16
16.06.2012 Kilva JK 100cm 4/28
18.06.2012 Kilva JK 100cm 2/09
19.06.2012 Kilva JK 100cm 2/09
20.06.2012 Kilva JK 100cm 2/09
30.08.2012 Bairdon 100cm 5/40
05.09.2012 KK Bailador 100cm 2/32
07.09.2012 KK Bailador 100cm 5/32
09.09.2012 KK Bailador 100cm 4/32

Villit maastoestekilpailut
15.04.2012 Yemene 90cm 3/18
01.05.2012 Suokukan Ratsastuskoulu 100cm 1/06

SRY Suunnistusratsastus
26.04.2012 Zurück Keskitaso, nopeus, yö 3/11
27.04.2012 Zurück Keskitaso, nopeus, yö 2/11

Muut villit kilpailut
09.04.2012 Valveuni Hankilaukka, hevoset yli 148cm 1/08

Valmennukset

09.04.2012 Estevalmennus, valmensi melissa
Linkillä oli ihan liikaa vauhtia etkä sinä saanut oria pidäteltyä juuri millään. Käskin teidät pääty-ympyrälle jossa sait rauhassa ratsastaa oriin läpi. Kun menonne alkoi vihdoin näyttää rauhallisemmalta, päästin teidät tutustumaan päivän harjoitukseen. Olin rakentanut muutaman esteen ja harjoittelimme suhteutettuja välejä. Ensimmäiseen väliin piti mennä neljä laukka-askelta ja toiseen neljä askelta. Aluksi Linkki ei tuntunut ymmärtävän harjoitusta, vaan paahtoi täysillä esteille. Neuvoin sinua ratsastamaan voltin ennen ensimmäistä estettä, jotta ori olisi paremmin tuntumalla hypätessä. Parin epäonnistuneen kerran jälkeen alkoi homma sujua ja onnistuitte oikein hienosti. Linkki alkoi kuuntelemaan sinua paremmin loppupuolella. Sinunkin ratsastusksesta tuli paljon varmempaa ja hallitsit isoa oria oikein hyvin.

10.04.2012 Estevalmennus, valmensi Feodora
Aluksi Mori ja Linkki pääsivät tekemään puomiharjoituksia, jotka eivät sujuneet niin hyvin kuin osasin odottaa. Eteenpäin puskeva ori sai Morin hengästymään jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, joten neuvoja sai huudella peräjälkeen. Siirsin lopulta puomit sivuun ja laitoin ratsukon kiertämään ympyrää ravissa ja kovasti Mori näkikin töitä, että sai ratsunsa rennoksi ja herkäksi. Vähän väliä meinasi Linkki menettää hermonsa, mutta jatkoi kumminkin sisukkaasti ympyrällä työskentelyä. Kun koin tarpeelliseksi ratsukon siirtyä koko kentälle ravaamaan, onnistui se erittäin hyvin.

Vaikka Mori oli luovuttamassa useaan kertaan levisi sen huulille leveä hymy valmennuksen jälkeen: "Wautsi! Kyllähän tämä poju toimiikin odotettua paremmin." Valmennuksen aikana keskityimme oikeastaan jumppasarjoihin, joissa Linkki viiletti menemään tahdikkaalla vauhdilla ja hyvillä lähestymisillä. Huomaa kyllä, että tässä hevosessa on englantilaisen täysiverisen verta suonissaan, kun se tuppasi aika-ajoin kuumua, mutta piti kumminkin päänsä kylmänä kun ratsastaja muistutti sitä rauhallisuudesta. Mori vaikutti jännittyneeltä ja ymmärrettäväähän se on ensimmäisen valmennuksen vuoksi, mutta uskon, että näillä mennään ja tämän ratsukon yhteistyö rupeaa vielä rullaamaan!

11.04.2012 Kouluvalmennus, valmensi Feodora
Toinen valmennuskerta pidettiin Morille ja Linkille kouluratsastuksen merkeissä, johon en ollut laittanut muuta tavoitetta tai harjoitetta kuin rento, rauhallinen ja kevyt hevonen. Ratsastaja puolestaan saisi olla myös rento ja ratsastaa lähinnä istunnallaan hevosta. Morin kuullessaan ideastani hyppäsi hän samantien palominon orinsa selkään ja rupesi kävelemään sen kanssa.

Täysiverisen tavoin helposti kuumuva Linkki näytti jo mielipiteitään muikeilla pukeilla pääty-ympyrällä, jossa Morilla oli tavoitteena ratsastaa se taipuisaksi sekä pyöreäksi, vaihdellen aina joka toinen kerta suuntaa. Mori ei juurikaan kiinnittänyt orin mielenosoituksiin huomiota vaan ratsasti sitä eteenpäin ryhdikkäästi ja temperamenttisesti. Kotvasen kuluttua Linkki luovutti metkujensa kanssa ja rupesi kuuntelemaan ratsastajaansa sekä toimimaan halutulla tavalla sen lämmettyä tarpeeksi.

Ravityöskentelyiden jälkeen annoin ratsukon hetken hengähtää, jonka jälkeen he tekivät molempiin suuntiin täydelliset pohkeenväistöt ratsun kuunnellessa Morin kevyttä kättä sekä auktoriteettia. Laukannostoissa ei juurikaan kummempia ongelmia ollut kuin liian kova vaihde, joka saatiin kitkettyä loppujen lopuksi pois. Loppuvalmennuksesta ratsukko toimi erittäin hyvässä yhteistyössä sekä tavoitteiden mukaisesti. Upeaa!

14.04.2012 Kouluvalmennus, valmensi miwwy.
Aloitimme valmennuksen huolellisella verryttelyllä. Jumppasimme Linkkiä sulkutaivutuksilla sekä laukka-seis-laukkasiirtymisillä. Ori joutui selkeästi pois mukavuusalueeltaan, mutta mahdottomia tehtävät eivät lainkaan sille olleet. Verryttelyksi kehotin ottamaan muutaman ravihypyn kapealle, pienelle ristikolle. Tästä Linkki selviytyi helponnäköisesti, joten jatkoimme kolmen esteen innarille. Innarissa oli viisi erilaista ja kokoista estettä, joten se oli todella hyvää jumppaa Linkille! Ori meinasi jo hieman innostua liikaa, vauhti kiihtyä, joten välit meinasivat jäädä ahtaaksi. Neuvoin tulemaan mahdollisimman pienessä laukassa sisään sarjalle, ja välit alkoivatkin pikkuhiljaa jäädä paremmiksi. Innaria nostettiin hieman, ja mukaan otettiin muutama isompi pysty, jotta saimme tehtyä rataharjoitusta. Rytmi säilyi kokoajan hyvänä, lähestymiset tulivat välillä liian pohjaan, mutta muuten meno näytti oikein hyvältä! Rataa nostettiin 120 cm:n saakka, ja ori oikein pörisi tyytyväisenä, kun pääsi hyppäämään oikeita esteitä. Onnistuneiden suoritusten jälkeen kehotin tekemään loppuverryttelyn.

29.04.2012 Kouluvalmennus, valmensi Eba
Mori-Morin ratsu oli hieman kipakalla päällä, mutta ratsastaja sai sen tottelemaan nätisti. Poni kyllä yritti kaikenlaisia temppuja, mutta Mori-Mori pysyi rauhallisena ja sitkeänä.

Hoito-ohjeet

Päiväjärjestys
maanantai: vapaa
tiistai: koulua
keskiviikko: esteitä
torstai: maastoon
perjantai: puomeja / kavaletteja
lauantai: esteitä
sunnuntai: kevyttä treeniä sileällä tai kevyt maastolenkki

Hoito- ja loimitusohjeet
Fleeceloimi jos on hionnut tai pesty.
-15 astetta: toppaloimi.

Varusteet
Sileällä tavalliset suitset, nivelkuolain D-renkaalla ja yleissatula.
Esteille tavalliset suitset, olympiakuolain, estesatula, panssari ja jännesuojat joka jalkaan. Maastoon vastaavat, mutta yleissatula eikä panssaria.