What a pity that the Phantom can't be here!

kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
Sweet Revenge "Eve" VH13-011-0294 kasv. Lissu T.
hannover, tamma om. Lissu T., VRL-12701
164cm, ruunikko kisaeläkkeellä
16v, s. 07.07.2013, satunnainen ikääntyminen (4v 31.07.2013) estepainotus, he B / 160cm / 130cm

30.04.2019 tamma kantakirjattiin ylimääräisessä kantakirjatilaisuudessa KTK-III -palkinnolla.

Our games of make-believe are at an end.

"Past all thought of “if” or “when”
No use resisting
Abandon thought and let the dream descend."

Sohvin kisaura oli hyvällä mallilla, kun päätin tehdä tammallani varsan. Naranja ja Sohvi olivat molemmat vähemmän kukkaisia, enkä jaksanut uskoa tulevastakaan varsasta sen miellyttävämpää. Oria etsiessäni koetin kuitenkin löytää miellyttäväluontoisen yksilön, etten täyttä hevoshirviötä olisi tekemässä.

Ori, jonka Sohville valitsin, ei missään nimessä ole hirviö, mutta se on täysiverinen. Komea, lahjakas esteori, mutta täysiverinen; herkkä, hyvin helposti kuumuva ja vauhdikas hevonen. Olkoonkin, että Venni eli Revenge Ring pysyy lapasessa, mutta kun yhdistetään Sohvi ja täysiverinen tulos saattoi olla mitä vain.

07.07.2013 Sohvi tympääntyi tynnyrivatsaansa ja varsoi ruunikon tammavarsan, johon ihastuin välittömästi. Huonoja nimiä jatkaakseni nimesin varsan Sweet Revengeksi, joskin hyvin pian nimi lyheni arkikäyttöön Eveksi.
Ei ollut epäilystäkään, ettenkö olisi pitänyt varsaa. Evestä kuoriutui suureksi hämmästyksekseni paljon miellyttävämpi persoona kuin emästään tai emänemästään, joskin tiettyä Naranjalle ominaista ärtyneisyyttä ja kipakkuutta löytyy myös tasaluontoisemmasta Evestä.

Ei epäilystäkään, etteikö Eve jäisi minulle tulevaisuuden estetähdeksi. Naranja oli löytö, hevonen, johon rakastuin päätä pahkaa. Sohvi, Naranjan luonnevikainen luonteikas tytär ja nykyinen tykkini on lähes emänsä veroinen kultakimpale, ja minusta tuntuu, että Evestä tulee seuraava Naranjani. Ainakin minä toivon niin.

Don't think about the way things might have been.

Eve on yksi virtapiikki koko hevonen, niin eloisa, että on jo raivostuttava. Tuntuu, ettei tamma osaa olla lainkaan paikoillaan vaan menee ja pömeltää koko ajan häntä töttöröllä ja korvat hörössä, ja jos Evellä ei ole mitään kunnon tekemistä se menee ja kehittää jotain itse. Ei ole mitenkään uutta, että tamma on syönyt loimensa, rikkonut päitsensä ja karannut tarhasta silkkaa tekemisenpuutettaan. Hannoverneidillä pitäisi olla virikkeitä tarhassakin, ja olenkin käyttänyt omaisuuden erilaisten temppupallojen ja ties minkä virikeyritysten shoppailemiseen, enkä siltikään ole löytänyt mitään, mikä saisi Even mielenkiinnon pidemmäksi aikaa kuin pariksi minuutiksi.

Tamma vaatii jatkuvaa läsnäoloa, tämän hevosen kanssa ei voi vain harrastella vähän sinne päin ja käyttää paria tuntia vain rauhalliseen harjailuun. Evessä on patterit, jotka eivät tunnu tyhjenevän koskaan, ja sen kanssa on vain pakko elää. Tamma ei sentään ole ilkeä, vaikka välillä alkaakin hapannaamaksi jos asiat eivät suju kuten Eve haluaa. Yleensä tamma vaikuttaa pirteältä ja iloiselta tapaukselta, mutta tarpeeksi hyvin kun kaunokaiseen tutustuu huomaa kaiken energisyyden alla elelevän perusnyreän tapauksen, joka purkaa elämän ärsytyksiä jatkuvaan liikuntaan ja löytää siitä mielekkyyttä mitä mikään muu ei kykene tarjoamaan.

Now you see, bye-bye, I'm really leaving.

Ennen kuin ehdit ottaa ensimmäistäkään harjaa esille niin Eve meni jo menojaan, ainakin jos et ole tarpeeksi vikkelä laittaaksesi tammaa kiinni noin miljoonalla solmulla ja lukolla. Hannover on vilkas ja eloisa, se haluaisi jo mennä eikä vahingossakaan malta seistä paikoillaan sen aikaa, että se harjattaisiin tai edes varustettaisiin, mitä sitä turhia! Hoitaja saakin usein kiristellä hampaitaan hyrrän lailla pyörivän puoliverineidin kanssa, jonka harjan nyppiminen ja letitys tuntuu olevan fyysinen mahdottomuus ja jo pelkkä läpikotaisin harjaaminen on päivän suurimpia haasteita.

Taluttaessa vierellä kulkee intopiukea ja pikkuvarsan innokkuudella varustettu tamma, joka joko laukkaa paikoillaan tai tanssahtelee ravia puoli metriä taluttajansa edellä. Eve ei hallitse käyntiä, eikä se rehellisesti sanoen edes yritä. Vauhdikkaan tamman saa vied tarhaan juoksun kanssa, ettei Eve turhaudu ja lähde sinne aivan yksinään. Ilkeä Eve ei ole, mutta se ei jaksa hidastelijoita ja kulkee ennemmin yksin kuin riippakiveä matkivan tajuttajan kanssa.
Lastaaminen ja kuljetus ovat aina pienoinen haaste, sillä Eve syöksyy koppiin nopeammin kuin jonnet ES:n kimppuun. Kuljetuksen aikana Evellä on pienoinen sirkusesitys meneillään, se ei stressaa kuljetusta mutta tylsistyy kopissa tai autossa seisomiseen jo ennen kuin autoa on edes startattu. Kopista sitten tullaan ulos samalla vauhdilla kuin sinne on menty, ja aika monta kertaa Eve onnistuu karkaamaan siinä rytäkässä ja laukkaa häntä putkella kohti uusia seikkailuja.

Our passion-play has now at last begun.

Eve ei ymmärrä käynnin päälle, mokoma on täysin turha askellaji jonka voi hyvin korvata esimerkiksi ravilla tai laukalla. Naranjasta ja Sohvista on tehty aimo parannus, sillä toisin kuin emänsä ja emänemänsä Eve ei yritä kammeta ratsastajaa selästään. Ikävä kyllä Eve ei ole noin muutoin yhtään sen helpompi, sillä tamma on - kiitos täysiveri-isänsä - helposti kuumuva ja kiihtyvä sähikäinen, joka protestoi vahvasti kaikkea mikä ei kelpaa ja käy turhankin helposti ylikierroksilla.

Koulukiemurat Eve hallitsee ainakin periaatteessa helppoon A:han asti, kaikki liikkeet sujuvat yksittäisinä (joskin se käynti, ahem..), mutta jos ne pitäisi yhdistää kokonaiseksi kouluradaksi ja sipsutella ne läpi koottuna ja kauniissa muodossa niin voin kertoa, ettei tule tapahtumaan. Eve on aivan liian intopiukea, ravi- ja laukkaherkkä ratsu jaksaakseen kokonaista koulurataa ilman omia vinkeitä. Tamma ei kuitenkaan pukittele tai vedä täyttä rallia, mutta Eve vaatii tekemistä ja virikkeitä. Koululiikkeet sujuvat yksittäisinä oikein hyvin ja ovatkin loistavaa treeniä ja mielenvirkistystä, mutta kouluratsuksi Evestä ei vain ole. Vaikka - jos nyt omaa kasvattiaan saa kehua - hannoverillani onkin upeat laukanvaihdot.

Esteet ovat Even ehdoton vahvuus ja leipätyö, ja tällä suvulla sietää ollakin. Sääli, että tamma on kuumuvaa sorttia ja saattaa esteillä innostua ryntäilemään kuin päätön kana. Eve täytyy verkata huolellisesti, että se on oikeasti kuulolla, ja vasta kun tamma tosissaan on asettunut ja tottelee sillä kannattaa aloittaa ne verkkahypyt. Eve kerää aina painetta esteillä, herkästi liikaakin, jolloin hyvin pyörivä laukka ja hyvä hyppytekniikka jäävät häseltämisen, rynnimisen ja ihmeellisen koikkelehdinnan varjoon.
Sarjaesteet ovat Even heikko kohta. Tammalla on suuri laukka ja hyvin serkästi suuri, pitkä hyppy, joten sarjat ovat hankala paikka kun hannover ei aina meinaa mahtua esteiden väliin. Lähes poikkeuksetta Even laukkaa täytyy lyhentää sarjalle, mikä taas ei onnistu jos tammalla on yhtään pöllöenergiaa tai viri viri tööt tööt -meininki päällä. Silloin kun Eve keskittyy se tekee hyviä suorituksia, se on paljon yhteistyökykyisempi kuin emänsä tai emänemänsä, ja vaikka Eve protestoikin rumaa ratsastusta se on nöyrä ja kuuliainen ratsu, joka loistaa esteillä. Mikäli tamma prostestoi se nakkelee pukkeja, rynnii lapa edellä sinne ja tänne eikä vahingossakaan tee mitä pyydät. Kaikeksi onneksi Eve sentään pitää ratsastajan selässään, joten protestikiukun jälkeen yhteisen sävelen saattaa löytää.

When will the blood begin to race ?

Kisoissa tamma yleensä toimii paremmin kuin kotosalla, Evessä on draamakuningattaren ja lavavaltiattaren vikaa. Ryhti paranee, samaten liikkeet, kun Eve yrittää olla niin hienoa ja upeaa ja mahtavaa yhtä aikaa saadakseen kaiken huomion itselleen. Käsihevosalueella hannoverneiti on yksi virtapiikki, joka steppailee paikoillaan tai koettaa ravata käynnin sijasta. Jämäkällä ihmisellä puoliverinen pysyy aisoissa, ja Eve ei sentään potki tai pure muita hevosia, taluttajan varpaat voivat olla tulilinjalla kisahumusta sokaistuneen tamman tanssahdellessa cha-cha-chan tahtiin.
Verryttelyissä ja etenkin radalla Eve ryhdistäytyy, ja korostunutta herkkyyttään (sekä kuumumistaan, koska "esteitäesteitäesteitä!!") lukuun ottamatta tamma onkin aika lailla samanlainen ratsu kuin kotosalla. Kun yhteispeli sujuu se myös sujuu, Even kanssa ei välttämättä voiteta, mutta nollaratoja tulee senkin edestä. Hannoverin kanssa on kuitenkin kaikki mahdollisuuudet myös ruusukkeille, kunhan henkilökemiat osuvat yksiin. Ihan jokaisen oman elämänsä esteratsastajan ratsu Eve ei ole, vaikkei mikään hirviöelikko olekaan.

No kind words from anyone.

i. Revenge Ring
xx, rt, 168cm
ii. Remington Ring xx
xx, rt, 170cm
iii. Bonjov Ring xx
xx, prt, 168cm
iie. Rudelady Ring xx
xx, rn, 166cm
ie. Rubica Ring xx
xx, km, 164cm
iei. Ch Through the Wire xx
KTK-II
xx, rn, 165cm
iee. VIR MVA Ch Rudy Ring xx
KTK-II, XLA-I, Class I
xx, km, 166cm
e. Narcotic Shock
KTK-II, ERJ-I
hann, rn, 161cm
ei. Lupin Woods
HANN-II
hann, mrn, 160cm
eii. Lupercus PB
ERJ I, YLA2, ERL II, HANN II
hann, 170cm
eie. Pyrrhelia
hann, km, 168cm
ee. Naranja Woods
YLA2, ERJ-I
hann, prn, 166cm
eei. Candor Woods
ERJ-I
hann, rn, 170cm
eee. Wincare's Númenor
ERJ-I
hann, 162cm

Quite a night, I'm impressed .

Tamma ei ole tarjolla jalostukseen.

Past the point of no return.

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset. Estepainotteisena Eve kisaa ainoastaan esteitä.

Spoiler:

ERJ

46 sijoitusta joista 7 voittoa.
10.08.2013 Rêve de Haussea 160cm 01/30
11.08.2013 Dark Side Trakehners 160cm 05/30
12.08.2013 Dark Side Trakehners 160cm 02/30
13.08.2013 Dark Side Trakehners 160cm 04/30
13.08.2013 Juksula 160cm 01/30
13.08.2013 Dark Side Trakehners 160cm 05/30
14.08.2013 Dark Side Trakehners 160cm 05/30
14.08.2013 Dark Side Trakehners 160cm 02/30
15.08.2013 Takkura 160cm 01/30
16.08.2013 Takkura 160cm 02/30
16.08.2013 Dark Side Trakehners 160cm 03/30
16.08.2013 Dark Side Trakehners 160cm 03/30
16.08.2013 Rêve de Haussea 160cm 05/30
22.08.2013 Takkura 160cm 01/30
17.09.2013 Underground 160cm 2/30
19.09.2013 Underground 160cm 4/30
22.09.2013 Underground 160cm 5/30
24.09.2013 Underground 160cm 5/30
25.09.2013 Underground 160cm 5/30
28.09.2013 Underground 160cm 2/30
02.10.2013 Susiraja 160cm 3/30
05.10.2013 Susiraja 160cm 3/30
08.10.2013 Susiraja 160cm 4/30
27.10.2013 Hillamäki 160cm 5/30
10.12.2013 Solo 160cm 6/40
10.12.2013 West Coast Warmbloods 160cm 02/30
11.12.2013 Solo 160cm 3/40
12.12.2013 West Coast Warmbloods 160cm 04/30
13.12.2013 West Coast Warmbloods 160cm 05/30
14.12.2013 West Coast Warmbloods 160cm 01/30
16.12.2013 Solo 160cm 2/40
19.12.2013 Solo 160cm 6/40
07.01.2014 Cirion Stud 160cm 3/30
07.01.2014 Cirion Stud 160cm 5/30
08.01.2014 Cirion Stud 160cm 3/30
10.01.2014 Cirion Stud 160cm 2/30
16.01.2014 Susiraja 160cm 5/30
16.01.2014 Cirion Stud 160cm 2/30
16.01.2014 Cirion Stud 160cm 2/30
18.01.2014 Aeon 160cm 3/30
18.01.2014 Dark Side Trakehners 160cm 3/30
21.01.2014 Susiraja 150cm 1/27
21.01.2014 Susiraja 150cm 1/27
22.01.2014 Dark Side Trakehners 160cm 4/30
22.01.2014 Dark Side Trakehners 160cm 3/30
25.01.2014 Dark Side Trakehners 160cm 5/30

Not her normal trick of strutting round the stage.

Päiväkirja, valmennukset ja sen sellaiset.

Spoiler:
Vielä tyhjää.


virtuaalihevonen, a sim game horse
Ulkoasun © Hanna K. / narri