kuvat © narri, virtuaalihevonen, a sim-game horse

Yötuulen Kauhukuva, SV-I

Yötuulen Kauhukuva "Puuha" VH13-018-0290
kasv. narri (VRL-06046), om. narri (VRL-06046)
suomenhevostamma, 158cm ruunikko, iti, kpku, kjt vsk vko
17.08.2013, 16v* asuu Riispjärven Ratsastuskoululla
estepainotteinen he A / 130cm / 120cm / noviisi

*ikääntyy satunnaisesti, 4v 12.12.2013

15.05.2013 Puuha osallistui suomenhevosvarsojen arviontitilaisuuteen ja se palkittiin SV-I palkinnolla pistein 66, tilaisuuden parhaana nelivuotiaana parhain luonnepistein!

Sä sait mut nauramaan.

Ensimmäinen hevoseni Toho alkoi jo lähestyä sitä ikää, että aloin pelätä joinain aamuina löytäväni sen kuolleena karsinastaan. Halusin kuitenkin Tohosta tammavarsan, mielellään hevoskokoisen jolla voisin jatkaa esteuraa. Sinänsä mielenkiintoista, etten harkinnut kouluhevosta kun siitä pidän enemmän.

Niin tai näin, orin etsinnässä kesti jonkin aikaa. Haaveilin ruunikosta suomenhevosesta, joten hetki kesti löytää ori, josta olisi mahdollista saada sellainen varsa. Lopulta löysin yleispainotteisen mustan Vinkareen, joka vaikutti täydelliseltä. Orin omistajalle onneksi sopi astutus hyvin ja niin alkoi jännääminen - eihän ollut mitään takeita siitä, millainen varsa sieltä putkahtaisi. Yhdentoista kuukauden hillittömän odotuksen jälkeen Toho viimein varsoi ja en ollut uskoa silmiäni kun varsa oli juuri sellainen unelmieni murunen, josta haaveilin: ruunikko tamma. Heti alkuun varsa paljastui ihanaksi persoonaksi, joka oli perinyt luonteensa emältään, mutta joka oli selvästi oma itsensä, siis täydellinen paketti. Puuha osoittautui nopeaksi oppijaksi ja sitä on ilo opettaa ja sen kanssa on ihana puuhailla ja onnekseni se on myös kasvamassa kovaa vauhtia hevoskokoiseksi.

Puuhan kanssa onnistuminen ei koskaan ole taattua, mutta koska se on niin rakastettava ja yrittää parhaansa se on ehdottomasti yleisempää kuin epäonnistuminen. Olen täysin rakastunut pieneen kultamuruuni, joka varmasti kulkee kohti menestystä, mainetta ja kunniaa.

Tässä vaiheessa olet täydellinen, vielä taito uupuva.

Puuha muistuttaa luonteeltaan paljon emäänsä, se on touhukas, utelias, nöyrä ja kiltti luonne, joka yrittää parhaansa ja tekee miten sanotaan, mutta jolta löytyy kuitenkin myös omia mielipiteitä. Tammalta löytyy myös rajattomasti energiaa ja herkkyyttä, joten kiltistä ja nöyrästä luonteestaan huolimatta se ei ole mikään lasten tai aloittelijoiden hevonen. Mikään luonteeton, tasapaksun kiltti ja väritön peruspolle Puuha ei todellakaan ole, vaan se on hurmaava sekoitus miellyttämisenhalua ja omaa päätä. Muiden hevosten kanssa Puuha tulee hyvin toimeen, mutta se on pomottava luonne, joka runnoo oman tahtonsa läpi vaikka väkipakolla jos muu ei auta.

Hoitaessa Puuha on rajattoman seurallinen tapaus, ja melkoinen häseltäjä. Tammaa ei yksinkertaisesti pysty hoitamaan irrallaan karsinassa, Puuha haluaa mennä jo! Hevonen höseltää, häseltää ja säheltää minkä kerkiää, mikäli sen jättää irralleen mihinkään ja yrittää samalla hoitaa sitä. Paras onkin ottaa tamma käytävälle ketjuihin, tai vähintään kiinnittää se kaltereihin, jotta saa jonkinnäköisen rauhan hoitaa. Puuha rauhoittuu kummasti, kun se vain on kiinni jossakin, yleensä jo se, että tamma näkee narun, riittää pitämään tuon suunnilleen paikallaan. Liian löysä naru kuitenkin voi jäädä siltä huomaamatta, ja jos näin käy, sama häsellys jatkuu kuin ennenkin. Sosiaalisena hevosena Puuha haluaa, että hoitamisen lisäksi keskitytään myös seurusteluun, eikä sen luokse saakaan saapua kiireen kanssa, kiltistä luonteestaan huolimatta tamma osoittaa mieltään erittäin selkeästi, jos sen kanssa on seurusteltu liian vähän aikaa. Tässä on hevonen, joka nauttii ihan kaikesta saamastaan huomiosta, oli se sitten rapsuttelua, harjausta, pikkutarkkaa lettinäpertämistä tai ihan vain seuranpitoa, Puuha tykkää. Muita kommenrvenkkejä tammassa ei oikeastaan ole, mutta takajalkoja se puhdistaessa kiskoo parhaansa mukaan ja liian haipakka mahavyön kiristys saa hevosen näykkäämään käsivartta, eikä Puuha varoita vaan ottaa kiinni jos saa.
Puuha on myös taluttaessa harvinaisen täpinöissään, mutta sille on tiukasti opetettu, että ihmisen ohi ei kuljeta eikä tamma sitä oppia ole ainakaan toistaiseksi unohtanut. Tamma kulkee reippaasti mukana, pitää kuitenkin kohteliaan välimatkan ihmiseen vaikka miten innoissaan olisi, jos ihminen sen mielestä vain on kyllin reipas. Mikäli joku laahustaa liikaa saattaa Puuha tuuppia turvallaan menoon vähän vauhtia - ihan ystävällismielisesti, joskin Puuhan ystävällismielinen tuuppaus voi sekin olla hivenen liian innostunut ja saada taluttajaparan lentämään nenilleen. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat tamman mielestä aivan hurjan mielenkiintoisia ja se paljon mieluummin seurustelisi ja tutkiskelisi näiden molempien tavaroita, kuin olisi hoidettavana.

Menevä on sana, joka kuvaa Puuhaa parhaiten ratsain. Tammalta ei ainakaan puutu eteenpäinpyrkimystä, sitä on päin vastoin vähän liikaakin eikä hevosta ihan aina jaksa liikuttaa pidäte. Muuten herkkä ratsu, eikä todellakaan mikään aloittelijoiden hevonen, tämän hevosen selkään kiivetessä on pakko tietää, mitä tekee tai mistään ei tule mitään. Puuha ottaa vastaan herkästi kaikki avut, se on erityisen paljon istunnalla ratsastettava hevonen, eikä pohkeita ole syytä juuri käyttää. Eipä olisi ohjiakaan, mikäli tammaa vain kiinnostaisi hidastaa silloin kun komennetaan. Vaikka Puuhalla onkin rautaa suussa enemmän, kuin luulisi istuntahevosella olevan, sitä ei sovi alkaa kiskoa tai repiä suusta. Hevonen vain meinaa kaahottaessaan mennä edestä niin vahvaksi, että sen kanssa on todettu paremmaksi laittaa saman tien vaikuttava kuolain kuin kiskoa pehmeämmällä kuolaimella aivan turhaan. Eteenpyynnön kanssa saa olla tarkka, sellaiset avut menevät läpi erittäin herkästi ja vähänkään liikaa pyytämällä Puuha singahtaa matkaan kuin nato-ohjus. Tammassa on samaa vikaa kuin emässään, se alkuun säheltää kuin mikäkin keskittymiskyvytön sähikäinen, steppaa, kipittää, ei keskity. Selkeät puolipidätteet, liikaa innostuessa ihan kunnon pidätteet, ympyröiden koon vaihtelu ja kaarevat urat auttavan saamaan hevosen avuille. Kun Puuha on päästellyt pahimmat höyryt ulos on se erinomainen työkaveri, joka kulkee peräänannossa enemmän kuin mielellään ja koettaa parhaansa miellyttääkseen ratsastajaa.

Etenkään koulun vääntäminen ei turhia kiinnosta Puuhaa. Tamma kyllä tekee pyydetyt asiat, mutta se hutiloi usein ja pitää liikaa kiirettä eikä malta keskittyä mihinkään vähääkään vaativampaan asiaan. Pohkeenväistö on vaikein asia, joka on saatu opetetua Puuhalle ja tamma pitää jopa sitä usein aivan liian vaikeana itselleen. Hevonen kyllä selkeästi yrittää, kun se on ratsastettu avuille ja siltä pyytää asiaa, se koettaa parhaansa mukaan tehdä sen, mutta useimmiten keskittyminen herpaantuu siinä puolenvälin paikkeilla ja tuloksena onkin lähinnä viipotusta. Tarpeeksi kauan kun Puuhaa kiusaa se kyllästyy koulun vääntämiseen tykkänään ja heittää roimat pukkisarjat kertoakseen, mitä mieltä tästä touhusta on. Sen jälkeen on vähän siinä paikkeilla 50-50, kannattaako koettaakaan jatkaa. Tammaa pitää osata lukea, totta kai mielenosoituksen jälkeen sen on tehtävä, kuten ihminen sanoo ennen lopettamista, mutta on päiviä, jolloin hevonen ei yksinkertaisesti jaksa keskittyä määräänsä enempää. Jos Puuha kuitenkin osoittaa mieltään vain mielenosoittamisen riemusta, siltä voi hyvin vaatia täyden suorituksen.
Esteillä Puuha sen sijaan näyttää kaikille närhen pelivehkeet. Erittäin kapasiteetikas tamma, joka hyppää hyvällä tekniikalla suuremmatkin esteet. Hevoselle on jäänyt sama vika kuin vanhemmilleen, vauhtia meinaa usein olla hieman liikaa, mutta toisaalta Puuha osaa korjata omia virheitään hienosti. Esteillä ratsastajan pitää kuitenkin olla tarkkana pitääkseen tamman vauhdin sopivana, etenkin estekorkeuden kasvaessa Puuhan on luonnollisesti vaikeampaa pelastaa tilanne itsekseen. Pienemmillä esteillä tamma on huvittavaa katsottavaa, se hyppää esteet reilulla ilmavaralla kuin olisi koko ajan vähintään metrin luokassa. Hevonen pitää vain rauhoitella kunnolla esteillekin ja pitää huolta siitä, että se kuuntelee pidätteitä, vaikka sitten käyttämällä vähän ronskimpia otteita. Kun Puuha on vähän rauhoittunut, se hyppää huomattavasti fiksummin ja vetää jalat sievästi piiloon, jotta ei vain kolauttelisi puomeja. Tamma ei turhia tuhlaa energiaansa kun on ylimääräiset höyryt päästellyt, se hyppää tarkasti oikean kokoisia loikkia, jotta pääsee yli, mutta ei vedä sitä huimaa ilmavaraa joka kohtaan.
Maastoilu on Puuhan kanssa mukavaa hommaa, tamma on oma pirteä itsensä, mutta ei höökää samaan malliin kuin kentällä jos sen vain antaa askeltaa reippaasti oman mielensä mukaan. Maastolenkit eivät tämän hevosen kanssa ole mitään köpöttelyitä pitkin metsiä, sen verran haipakkaasti se kulkee, mutta ei lähde käpälästä roisimmallakaan laukkapätkällä, kunhan siltä ei kesken kaiken koeta viedä lystinpitoa pois. Puuha on harvinaisen rohkea ratsu, se toki säikkyy yllättäviä asioita, mutta esimerksiki autot, hirvet tai traktorit eivät tammassa saa aikaan juuri muuta kuin kiinnostuneen katseen ja korvien höristyksen.

Kilpailupaikalla Puuha on levollinen kuin häkkiin suljettu sähikäinen, tamma on aivan intopiukeaa, kun pääsee esittelemään itseään ja lahjojaan kaikelle kansalle. Kaikeksi onneksi hevosella on kuitenkin järkeä päässään, eikä sen innostuminen tee siitä millään lailla hallitsematonta - kaikkea muuta, kun Puuha innostuu, se tuntuu keskittyvän kaksin verroin. Tamma on aivan loistava kilpuri, se rakastaa esiintymistä ja sen voitontahto on kova, Puuha ei välitä kanssakilpailijoista eikä kisapaikan jännityksestä, se ei hermostu eikä saa minkäänlaista kohtausta. Tavallista pidempi verryttelyaika tosin on syytä varata joka kerta kun matkaan lähtee, tamma tarvitsee kyllin pitkän verkkailun, jotta purkaa pahimmat höyrynsä pois. Sama verkkailu, joka väsyttäisi vähemmän innostuneen hevosen kisakelvottomaksi on Puuhalle juuri sopiva alkuverryttely, jotta se jaksaa radalla keskittyä, mutta jotta paukkuja riittää vielä suorittaakin. Radalla tamma pistää parastaan, on tavallistakin tarkempi hyppyjensä kanssa ja kääntyy tarvittaessa vaikka lantin päällä - Puuha haluaa kunniakierrokselle revittelemään kenttää ympäri ja heittämään siinä sivussa parit pukit taputtavalle yleisölle.

Perhe lie se pahin.

i. Misääri
KTK-II, ERJ I, SV-I
sh, rn, 155cm
ii. Tiilikan Patajätkä
YLA3, SLA-I, KRJ-II, ERJ III, SV-II
sh, klm, 153cm
iii. Ch Pormestari
YLA2, KTK-III, KRJ-II
sh, m, 158cm
iie. Ikihelmi
YLA2
sh, rt, 150cm
ie. Platinamuru KISS
VIR MVA Ch, YLA2, KTK-II
sh, prt, 155cm
iei. Koskenkorva
VIR MVA Ch, YLA2, SLA-I, KTK-II
sh, vkk, 154cm
iee. Metsänneito TK
YLA2
sh, rt, 154cm
e. Tohiseva Yötuuli
YLA2, PP-MVA, ERL-III, SLA-II
sph, rt, 145cm
ei. Kurittoman Hallayö
YLA3
sh, mkm, 153cm
eii. Kalman Keisari
sph, trt, 138cm
eie. Pirtsakka WQ
sh, rn
ee. CP Touhokas Tytteli
YLA1, VIP MVA Fn, KTK-II
sh, rt, 157cm
eei. NEN Pikku Monsteri
YLA3
sh, 159cm
eee. QM Touhon Neiti
sh, 158cm

Mitähän se tuumaisi, jos mä jotain ehdottaisin.

Puuha keskittyy aluksi kasvamiseen, koulutukseensa ja kisauraan ennen kuin harkitaankaan miesvieraita.

Hallinta on historiaa.

Kisakalenterin merkitään vain sijoitukset lukuunottamatta tarinakisoja (tarinat löytyvät päiväkirjasta sivun alalaidasta). Tarinakisojen sijoitukset kursivoituna, voitot lihavoituna. Estepainotteisena Puuha kisaa pääasiassa esteillä, mutta sen kanssa pyöritään myös koulu- ja kenttäkisoissa.

Kalenteri:
ERJ
60 sijoitusta joista 7 voittoa
15.05.2013 Riiviöt 130cm 6/40
16.05.2013 Bairdon 130cm 5/40
18.05.2013 Bairdon 130cm 2/40
26.05.2013 Jadessa Warmbloods 130cm 3/30
27.05.2013 Jadessa Warmbloods 130cm 4/30
27.05.2013 Nonshein 120cm 3/30
13.06.2013 Nonshein 130cm 5/40
17.06.2013 Nonshein 130cm 5/40
26.06.2013 Aaveen Suomenhevoset 130cm 4/40
09.07.2013 KK Rehberg 130cm 5/34
09.08.2013 Krofnock Ranch 130cm 2/20
09.08.2013 Satulinna 120cm 5/30
11.08.2013 Satulinna 120cm 1/30
12.08.2013 Krofnock Ranch 130cm 2/20
12.08.2013 Krofnock Ranch 130cm 3/20
13.08.2013 Mewian Welsh 130cm 1/50
15.08.2013 Domenica Estate 130cm 5/36
25.09.2013 Playground 130cm 1/30
14.10.2013 Zeiton Sporthorses 130cm 5/40
16.10.2013 Zeiton Sporthorses 130cm 3/40
17.10.2013 Domenica Estate 130cm 6/40
18.10.2013 Domenica Estate 130cm 2/40
21.10.2013 Domenica Estate 130cm 4/40
23.10.2013 Pirunportti 130cm 3/30
25.10.2013 Pirunportti 130cm 25/30
06.11.2013 Pirunportti 130cm 2/30
06.11.2013 Pirunportti 130cm 3/30
06.11.2013 Juksula 130cm 7/60
07.11.2013 Juksula 130cm 3/60
15.11.2013 Juksula 130cm 6/60
17.11.2013 KK Bailador 120cm 6/60
17.11.2013 KK Bailador 130cm 3/56
18.11.2013 Mewian Welsh 130cm 5/50
19.11.2013 Huvitutti 120cm 7/50
21.11.2013 Huvitutti 120cm 2/50
22.11.2013 Huvitutti 120cm 3/50
22.11.2013 Juksula 130cm 6/60
22.11.2013 Mewian Welsh 130cm 01/50
24.11.2013 Venice 130cm 1/30
24.11.2013 Crescendo 120cm 4/50
25.11.2013 Venice 130cm 1/30
26.11.2013 Venice 130cm 2/30
26.11.2013 Satulinna 130cm 2/50
27.11.2013 Satulinna 130cm 6/50
27.11.2013 Venice 130cm 3/30
29.11.2013 Venice 130cm 2/30
29.11.2013 Venice 130cm 4/30
30.11.2013 Pirunkorpi ERJ Cup 120cm 1/214
29.11.2013 Crescendo 120cm 7/50
01.12.2013 Heartland 130cm 3/30
02.12.2013 Satulinna 120cm 3/50
03.12.2013 L'amour aux chevaux 120cm 5/40
03.12.2013 Mewian Welsh 130cm 7/50
03.12.2013 Satulinna 130cm 4/50
05.12.2013 L'amour aux chevaux 130cm 5/40
05.12.2013 Satulinna 130cm 5/50
06.12.2013 Satulinna 120cm 2/50
08.12.2013 Satulinna 130cm 6/50
10.12.2013 Riiviöt 120cm 2/50
12.12.2013 Roscoff Sportponies 120cm 5/40
19.12.2013 KK Ginger 120cm 4/7 tarinakilpailut!

KRJ
13 sijoitusta joista 1 voittoa
04.07.2013 YT Hummingbird he A 4/30 72.624%
04.07.2013 Kasu ponies he A 7/50
06.07.2013 Kasu ponies he A 5/50
06.07.2013 Kasu ponies he A 3/50
06.07.2013 Selle de Royal he A 4/40
07.07.2013 Marike he A 4/50
08.07.2013 Kasu ponies he A 5/50
09.07.2013 Kasu ponies he A 6/50
11.07.2013 Marike he A 1/50
27.07.2013 Sinnesro he B 2/30
28.07.2013 Sinnesro he B 4/30
29.07.2013 Sinnesro he B 5/30
11.08.2013 Mewian Welsh he A 4/40

KERJ
11 sijoitusta joista 3 voittoa
30.05.2013 Taikakuun Kartano KERJ Cup CIC1 4/51
30.05.2013 Satulinna CIC1 1/35
02.06.2013 Satulinna CIC1 2/35
29.06.2013 Privas CIC1 5/30
03.07.2013 Hirttivaara CIC1 2/45
09.07.2013 Solo CIC1 2/37
16.07.2013 Takamaiden Suomenhevoset CIC1 1/16
19.07.2013 Lumivuo CIC1 1/37
23.07.2013 Lumivuo CIC1 2/37
24.07.2013 Lumivuo CIC1 2/37
06.08.2013 Fenton CIC1 4/22

VSR:n alaiset
30.04.2014 Susiraja VSR Cup 110cm 6/64

MEJ
2 sijoitusta joista 1 voittoa
10.06.2013 KK Bailador 120cm 1/19
11.06.2013 KK Bailador 120cm 4/19

PKK
02.06.2013 Seppele lk. 8, käsinpiirretyt EM (yksityiskohdat), tuom. Anne
23.11.2013 Ruolampi lk. 5, pääkuva KP, EM (yksityiskohdat), tuom. Elisa

Ei auta kuin vaan yrittää ja yrittää ja yrittää.

Puuhan kanssa valmentaudutaan pääosin esteillä tamman painotuksen vuoksi. Muita lajeja treenaillaan kotona ja valmentaudutaan, jos tarvetta ilmenee.

Valmennukset:

22.04.2013 Valmennus nuorille hevosille, valmensi Suvi
narri ja Puuha olivat talutuksessa oikein malliesimerkki. Tamma seurasi nätisti taluttajaansa, vaikka korvat kuuntelivatkin tarkasti muiden varsojen tekemisiä. Raviin päästiin siirtymään melko pian. Reipasaskelin suomenhevonen tarjosikin narrille hyvää kuntoilua, vaikkei tamma yrittänytkään ihmisen ohi kaahata. Pysähtymiset sujuivat myös hyvin, tosin liikkeelle lähdettäessä Puuha oli hieman hidas ja narri sai pariin otteeseen sitä muistuttaa reaktionopeudesta. Portilla Puuha selvästi säikkyi naruja, olisikohan tamma joskus saanut tällin sähköaidan portista? Ensimmäinen kerta menikin hieman hosuen, mutta muutama toisto auttoi ja Puuha suostui odottamaan kiltisti narrin avatessa ja sulkiessa portin. Paikallaan seisominen ei tuottanut Puuhalle ongelmia, se tuntui nukahtavan niille jalansijoilleen. Tammaa sai silitellä joka paikasta ja jalatkin nousivat ihan nätisti, vain kerran tamma yritti kiskaista jalan pois.

13.05.2013 Estevalmennus, valmensi minttu
Puuhalla tuntui olevan alkuverkoista asti kovasti energiaa, vaikka ratsastaja saikin tamman toimimaan loistavasti. Lähinnä minua huolestutti, josko tamma pysyisi käsissä esteilläkin; se tuntui piristyvän aina noin kolmesataa prosenttia lisää tajutessaan minun kasaavan sille ihka oikeaa esterataa. Ratsukon verkattua reippaaseen tahtiin kaikki askellajit läpi siirryttiin suoraan estevalmennukseen. Tällä kertaa olisi oikein hyvä treenailla lähestymisiä ja vauhdin säätelyä. Minulla oli nimittäin pieni tunne, että Puuhan kanssa siitä olisi vain hyötyä... Noh, tuumasta toimeen ja esteiden sekaan vaan, ja voi apua kuinka lujaa suomenhevonen pääseekään! Tamma lähti suorastaan kuin tykin suusta lähtökäskyn saatuaan korvat iloisesti hörössä esteet sirosti noin kahdenkymmenen sentin ilmavaralla hypäten. Oli siis ihan hyvä idea pitää tiet vielä näin aluksi vähän anteeksiantavina ja esteet pieninä. Ratsastajan lyhennellessä ahkerasti askelta alkoi Puuhakin saada hiukan ideasta kiinni ja seuraavalla kerralla se hidastikin jo kivasti heti käskystä ollen jo paljon paremmin kuulolla. Muutaman jäähdyttelykäyntikierroksen jälkeen ratsukko hyppäsi radan vielä toiseen suuntaan huomattavan paljon paremmin ja tarkasti. Todella reipas ja kiltin oloinen tapaus tuo Puuha!

04.07.2013 Estevalmennus, valmensi Jazzumi
Touhukas tamma askelsi jännittyneesti saapuessani paikalle, pyysin aloittamaan lämmittelyn vuorottelemalla käyntiä ja ravia sekä pysäytyksiä ja voltteja. Kokosin samalla harjoitusesteet, kun tarkkailin ratsukon menoa. Puuhan meno tuntui vain yltyvän esteitä kasatessa, mutta vähitellen se alkoi kuunnella paremmin ja askelkin rentoutui. Kehotin vielä nkokeilemaan kaikki askellajit läpi, että vaihteet sekä jarrut toimii. Olin alkuun suunnitellut hieman kavalettiharjoituksia, joissa Puuha joutuisi keskittymään jalkoihin ja hidastaisi toivon mukaan menoa sen mukaisesti. Neuvoin tulemaan kavaletit reippaassa, mutta hallitussa ravissa ja sen jälkeen laukkaamaan tyhjän sivun. Ensimmäisellä kerralla Puuha mulkoili kavaletteja, mutta itse ylitys sujui kolinoitta ja lennokkailla askelilla. Vauhtia riitti kuten oletettiin, mutta annetaan ensimmäinen jännitävä kerta anteeksi. Toisella kerralla kehotin pidättämään reippaasti ennen kavaletteja, jolloin Puuhan askel pieneni hyvin ja kavaletitkin ylittyi sievemmillä, mutta ilmavilla askelilla. Kavaletit tultiin muutamaan otteeseen kumpaankin suuntaan ja kun saatiin pari rauhallista ylitystä, siirryttiin seuraavaan harjoitukseen.

Toisena tehtävänä oli tarkoitus hypätä 60cm pystyeste, jonka edessä oli puomi auttamassa askelta. Puuha innostui kovasti ja yritti kiihdyttää esteelle, jolloin käännettiinkin tamma voltille ja tultiin uudestaan. Ratsastaja sai tällä kertaa heti tamman ruotuun ja hyppy onnistui, vaikka jalat hiukan sekosivatkin Puuhan tajuttua puomin ja vauhdin ollessa neidin mielestä selvästi liian hidas, olihan estekin niin pieni, ettei tuossa ollut mitään jännää. Tultiin toiseen kertaan, jolloin jalat asettuikin ihan hyvin ja saatiin tosi siivo loikka, joten korotettiin estettä 100cm. Taas tamma yritti kiihdytellä, mutta ratsastaja toimi nopeasti ja annettiin lupa hypätä ja sieltä tulikin hyvä ylitys ja Puuhakin pääsi näyttämään siron hyppytyylinsä. Lopulta este korotettiin 130cm ja Puuha tuntui pistävän oikein parastaan heti ja näytti mallikkaan tyylinäytteen miten se oikein tehdään! Vaikka vauhtia pääsi kertymään osasi tamma sijoittaa jalkansa ja ylikin mentiin ilmavaralla. Halusin vielä rauhallisen loikan, joka onnistui kolmannella kerralla, minkä jälkeen olikin hyvä lopettaa.

Ei auta kuin vaan yrittää ja yrittää ja yrittää.

Puuhan kanssa valmentaudutaan pääosin esteillä tamman painotuksen vuoksi. Muita lajeja treenaillaan kotona ja valmentaudutaan, jos tarvetta ilmenee.

Päiväkirja:

19.12.2013 Tarinaestekilpailut KK Gingerissä
Kaikesta Puuhan puuhaamisesta huolimatta neiti otti ja sisuuntui radalla ja teki suorastaan tappotarkkaa työtä. Tuloksena sijoitus kolmen parhaan joukkoon ja voitonjuhlat meillä illalla kisaporukan kera! Tarjolla mutakakkua ja kermavaahtokaakaota, maistuis varmaan teillekin.

kaikki materiaali sivuilla ellei toisin mainita © narri