Kuvagalleria


Kuvien © True Colours Farm
virtuaalihevonen, a sim game horse

Ulkoasun © Hanna K.
Otsikon kuvien © Janette H.

Chechnya Vodka VH00-000-0000

Chechnya Vodka "Vodka" kasv. Susiraja
englantilainen täysiverinen, tamma om. Susiraja (VRL-06046 ja VRL-12701)
täysikasvuisena 155cm, ruunivoikko, läsi, mej ja mtj etukorkea korkea sukka Ei hoitajaa
6v, s. 15.02.2013, satunnainen (4v 15.05.2013) estepainotteinen; he A / 130cm / 120cm

EV-I myönnetty 20.4.2013 tilaisuudessa pistein 40p

Luonnekuvaus

Chechnya Vodka, lyhkäisemmin pelkkä Vodka, on mitä ihastuttavimman näköinen tamma, kaunis kuin karamelli metallinhohtoisessa käärepaperissaan. Paperin alla vain ei ole suussasulavaa suklaata, vaan harvinaisen kirpeä ja vaikeasti sulateltava karkin irvikuva; Vodka on tullut vahvasti emäänsä, täysiveritamma on röyhkeä, ilkeä diiva, jolle yksinkertaisesti mikään ei riitä. Jos edes se.

Tamman hoitaminen on yhtä tahtojen taistelua ja painiotteluun verrattavissa oleva suoritus, Vodka kun ei vahingossakaan tee yhteistyötä. Täysiverinen esittelee hampaitaan ja kavioitaan luimimisen ja kaiken maailman pyörimisen ohella, Vodka steppaa ja kuopii ja tekee kaikesta hankalaa. Kaikkein ongelmattomin - jos sellaista vaihtoehtoa edes on olemassa tämän tamman kanssa - Vodka olisi hoitaa eläinlääkärin pakkopilttuussa, mutta valitettavasti hevonen on pakko hoitaa käytävällä ketjuissa. Hoitaja saa surutta läimiä tammaa turvalle tai minne nyt yltääkin, jos Vodka koettaa purra tai potkia. Lienee sanomattakin selvää, että jalkoja ei nosteta kun ne pitäisi saada ylös, suojia laittaessa kinttuja taas nostellaan koko ajan, varustaminen on yhtä helvetti..
Pesarilla, eläinlääkärin ja kengittäjän visiiteillä tamma on täsmälleen samanlainen. Taluttaessa ketju suuhun ja raippa matkaan, ja sen raipan saa antaa laulaa naapurikylään asti; Vodka on niin totaalisen röyhkeä, että päättäessään jyrätä se myös jyrää, eikä pelkkä ketjun paine suussa riitä täysiveristä pysäyttämään.

Ratsuna Vodka ei oleyhtään sen helpompi, kiukkuinen tamma osoittaa mieltään saman tien kun koetat kivuta selkään. Vodka on mestari paiskomaan ihmisiä selästään ja olemaan muutenkin hankala, yhteistyökyky loistaa poissaolollaan ja menee ainakin puoli tuntia, että Vodkalle saa taottua päähän kuka komentaa ja kenen pillin tahtiin tanssitaan. Täysiveritammalta puuttuu nöyryyttä ja halua miellyttää (tai tehdä töitä), ja silloinkin kun Vodka nöyrtyy tekemään töitä se tehdään hampaat irvessä ikään kuin suurenakin myönnytyksenä ja armopalana.
Vodka inhoaa sinua, Vodka inhoaa koulutyöskentelyä, Vodka rakastaa kurarallia ja hyppäämistä. Tammaa ei voisi vähempää kiinnostaa joku kouluratsastus, pohkeenväistö on täysin turha liike, keskiravi huono vitsi ja kokoamisesta saa haaveilla. Vodka osaa kyllä, siitä ei ole kysymys, tamma vain ei viitsi eikä halua.
Esteillä Vodka suorittaa huomattavasti paremmin, joskin esteiden välissä täysiverinen koettaa päästä ratsastajastaan eroon. Oli kyse rata- tai maastoesteistä Vodka on pomminvarma hyppääjä joka ei pelkää tai aristele mitään, tamma on suorastaan tyhmänrohkea mitä esteisiin tulee. Täysiverisellä on hyvä hyppytekniikka eikä kieltoja, pudotuksia tai muutakaan epätoivottavaa juuri esiinny.
Jos kuski on herkkä, vähäeleinen ratsastaja jolla on rodeoratsastajan tasapaino ja sirkusapinan takertumistaidot Vodkan kanssa pärjää, tavan tuntiratsastajan tai harrastelijanhevonen Vodka ei millään muotoa ole, selässä on ehdottomasti oltava asiansa omaava ammattikuski.

Sukutaulu & -selvitys

i. Like This Like That
xx
ii. Like You Dunno
xx
ie. Make Me Star
xx
e. Chinchin Chinchilla
xx
ei. Scaretale
xx
ee. Chacha Chardonnay
xx


Vodka on tullut vähän turhankin vahvasti emäänsä, isältään tamma ei ole perinyt juuri mitään. Hyvin menestyneen esteorin ja kaikessa muussa paitsi kenttäratsastuksessa menestyneen kenttätamman toinen yhteinen jälkeläinen on pahansisuinen pikku hirviö, jolla kuitenkin pitäisi olla kapasiteettia vaikka muille jakaa.

ERL-III -palkittu pienikokoinen (154cm) palomino estetäysiverinen Like This Like That on kierrellyt kilparatoja keräten useita voittoja ja sijoituksia. Komealla orilla on mitä parhain luonne, ja estepainotuksestaan huolimatta monipuolinen ratsu. Linkillä on ennestään neljä jälkeläistä (joista yksi on Vodkan täysveli); ori on jättänyt ratsuponin, welsh part bredin ja täysiverisiä.

ii. Like You Dunno oli suuri 176cm korkea, palomino täyriveriori. Värinsä Linkki on siis perinyt isältään, kun taas tämä peri sen omalta isältään. Ori kilpaili menestyksekkäästi esteitä 140cm radoilla aina vuoteen 2011 saakka, jolloin se jäi ansaitulle eläkkeelle. Like You Dunno oli egoistinen, orimainen pörhistelijä, joka oli mutkaton ratsastaa mutta käsitellessä haastava, ori kun alkoi uhitella heti kun ratsastaja katosi selästä.

ie. Luonteensa Linkki on selvästikin perinyt emältään Make Me Starilta. Punarautias, suurin merkein varustettu tamma oli tuttu näky esteradalla ja ihailun kohde näyttelykehässä. Vuonna 2009 kilpaura kuitenkin päättyi, kun ratsukko kaatui esteellä. Tamman polvi jouduttiin leikkaamaan eikä se enää kestänyt kilpailukäyttöä. Make Me Star jäi kuitenkin siitostammaksi miellyttävän, yhteistyöhaluisen luonteensa ja rakenteensa vuoksi. Linkki oli tamman toinen varsa.


Vodkan emä, harmillisen vähän kenttäradoilla osaamistaan esitellyt Chinchin Chinchilla (166cm, musta diiva, luonnetta ja röyhkeyttä muille jakaa) on tehnyt ennen Vodkaa yhden varsan, tamman täysveljen. Kisaradoilla muuten mainetta niittänyt kaunotar on kaikkea muuta kuin helppo hevonen, jolle toivotaan edelleen kenttämenestystä ja varsoja, jotka ovat vähemmän luonteikkaita kuin emänsä.

i. Scaretale (166cm, musta) oli komea, karismaattinen ja näyttävä kenttäratsu, mutta valitettavan kuuma, temperamenttinen ja haastava luonne. Entinen risuestelaukkuri (kisaaminen lopetettiin yhden kauden jälkeen, orin luonne ei sopinut laukkaradoille) Scaretale hallitsi helpot koululuokat ja esteet 150cm asti, kenttää ori kisasi CIC2-tasolla. Täysiverinen oli tyypillinen yhden ihmisen hevonen, eikä toiminutkaan kuin ratsastajallaan, oria luonnehdittiin "täysiveristen Nevele Prideksi".
Scaretale sai ensimmäisellä astutuskaudellaan valtavasti tammoja, mutta varsojen paljastuttua hyvin haastavaluontoisiksi tammoja tuli koko ajan vähemmän. Suurin osa Scaretalen jälkeläisistä on täysiverisiä, mutta ori on vaikuttanut myös puoliveri- ja ratsuponijalostuksessa.

ee. Chacha Chardonnay (musta, 162cm) olisi voinut kautensa menestyneimpiä hevosia niin laukka- kuin kenttäradoillakin. Ikävä kyllä tamma oli niin haastavaluontoinen prinsessa jolle mikään tai kukaan ei kelvannut, että laukkakisoissa tamma istui lähtökarsinaan ennemmin kuin suostui liikkumaan. Kenttäura töppäsi siihen kun ratsastaja ei muka osannut ratsastaa kouluratoja, esteradan esteet olivat väärän värisiä ja maastoesteradalla tuli muraiseksi, hyi olkoon. Chacha Chardonnay vaati hyvin jämäkän käsittelijän, joka osasi samaan aikaan olla johtaja ja nöyrä seuraaja. Haastavan luonteensa vuoksi tamma vaihtoi omistajaa monet kerrat, kunnes päätyi täysiverikasvattajalle joka päätti sietää täysiveritamman luonnetta sen mielenkiintoisen suvun vuoksi.
Vaikka Chacha Chardonnayn emä ja emänemä ovat loistavia periyttäjiä tamma itse ei jalostuskäytössä loistanut, sen kaikki neljää varsaa ovat vahvasti asennevammaisia diivoja joiden kanssa kilpaileminen on vähintäänkin haastavaa. Tamma periytti hyviä ratsun ominaisuuksia, valitettavasti varsojen hankala luonne estää niiden valjastamisen ruusukemetsästykseen.

© mori-mori & Susiraja.

Jälkeläiset

Vodka saa kasvaa ja kehittyä rauhassa, kouluttautua ratsuksi, vallata kisakentät (tai häpäistä omistajansa ja ratsastajansa, whåtever) ennen kuin jälkeläisiä edes harkitaan.

Kilpailukalenteri

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset, lukuunottamatta tarinakisoja jotka tulevat kaikki näkyviin (tarinat löytyvät päiväkirjasta).

Spoiler:
KERJ Kenttäratsastus
00.00.0000 Paikka Luokka 00/00
00.00.0000 Paikka Luokka 00/00

ERJ Esteratsastus
4 sijoitusta joista 0 voittoa
15.05.2013 Riiviöt 130cm 4/40
20.05.2013 Mintun Talli 130cm 02/23
19.07.2013 Kasu ponies 120cm 2/30
30.07.2013 Selle de Royal 130cm 4/40

MEJ Maastoesteet
00.00.0000 Paikka Luokka 00/00
00.00.0000 Paikka Luokka 00/00

KRJ Kouluratsastus
04.07.2013 Kasu Ponies he A 7/50
07.07.2013 Kasu Ponies he A 2/50
13.07.2013 Kasu Ponies he A 1/50

Villit kilpailut
00.00.0000 Paikka Luokka 00/00
00.00.0000 Paikka Luokka 00/00

Tarinakisat
00.00.0000 Paikka Luokka 00/00
00.00.0000 Paikka Luokka 00/00

Valmennukset

00.00.0000 este/koulu/jokuvalmennus, valmensi Valmentaja
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam vel quam in quam rutrum tincidunt. Suspendisse euismod diam tempor orci euismod accumsan. Quisque quis dui at augue sagittis elementum nec vel nisl. Maecenas dapibus bibendum lectus, sit amet mattis justo convallis at. Curabitur rhoncus facilisis ligula sit amet ultrices. Vivamus auctor, quam a sodales tincidunt, augue ipsum euismod mauris, et gravida est justo a leo. Ut tellus quam, ullamcorper sit amet vestibulum et, sollicitudin a dolor. Mauris ultrices, risus at rutrum volutpat, urna quam cursus justo, eu vulputate lorem arcu nec magna. Quisque in libero ut libero sagittis ultricies in vestibulum elit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Mauris quis purus tellus, nec fermentum est. Etiam fringilla ultricies diam.

Päiväkirja

Päiväkirjaan

Hoito-ohjeet

Päiväjärjestys
Menee emänsä mukana.

Hoito- ja loimitusohjeet
Menee emänsä mukana.

Varusteet
Sävy sävyyn olevat riimu ja riimunnaru.