Viimeisin päivitys 30.10.2015

Tekstien päivittely alkanut.


Ulkoasun © Hanna K.
Otsikon kuvien © Janette H.
Ulkoasun kuvan © True Colours Farm

virtuaalitalli, a sim game stable
Tekstejä päivitellään hitaasti, mutta varmasti! Älä hämmästele epäloogisuuksia ja muuta tavallista omituisempaa juttua.

Tervetuloa Susirajaan!

Pohjois-Pohjanmaalla, kuvitteellisessa Takapajulan tuppukylässä, sijaitsee Susirajan kartano ja tilukset. Kartano on kylläkin väärä sana, päärakennus on tavallinen, mukamas prameilevamman oloinen kaksikerroksinen talo, ja tilukset käsittävät sen verran maata ja rakennuksia mitä satakunta hevosta nielee (paikalla oli aiemmin maitotila, mutta siitä susirajalaiset mieluummin vaikenevat, aina täällä on hevosia ollut). Maininnan ansaitsee myös Susirajaan kuuluva Sysimetsä, "helvetinmoinen ryteikkö", metsäpläntti jota kukaan ei ole vaivautunut raivaamaan vuosikymmeniin, sekä kunnan omistama ravirata muutaman kilometrin päässä, jota susirajalaiset käyttävät radan ylläpitoa vastaan.

Susirajan hevoskanta on yhtä riemunkirjavaa kuin talliväki muutenkin, joskin suomenhevoset ovat muodostuneet valtaroduksi, "tavoitteellinen valmentautuminen ja kilpaileminen" sekä "siihen ja siihen tähtäävä kasvatus" ovat fraaseja joita talliväki käyttää alituiseen, mutta joita ulkopuoliset eivät välttämättä toiminnasta tunnista.

Ennen Susirajan omistivat Jenny ja Janna Mullikka, jotka remontoivat entisen maitotilan talliksi, kun sen vanhempiensa kuoltua perivät. Ennen tallinpitoa tytöillä on ollut takanaan monta eri koulua joista jokaisen Jenny ja Janna ovat lopettaneet suunnilleen puolen vuoden jälkeen, on lukiota, lähihoitajaa, hevosenhoitajaa, media-assistenttia, merkonomia... Susirajaa tytöt jaksoivat pitää lähes vuoden, mutta keksittyään, että haluaisivat Big Brotheriin esiintymään tytöt laittoivat tallin ja tilukset myyntiin. Ennen työntekijöinä pyörineet narri ja Lissu käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja itkivät Lissun isälle tarvitsevansa tallia ja hevosia ja ta-daa! Talli vaihdoi omistajia.

Kulissien takana

Susiraja on virtuaalinen tavoitteellisempi puskassa sijaitseva talli, jonka meno on yhtä riemunkirjavaa kuin tallin väkikin ja yhtä pimeää kuin pimeä Pohjois-Pohjanmaa. Nykyisellään Susirajan toiminta on painottunut kenttä- ja estesuomenhevosten kasvattamiseen, mutta meno ei edelleenkään aina ole tunnistettavissa ammattimaiseksi. Susirajan elämä on rempseän, konstailemattoman huumorin ja ajoittaisen typeryyden sekä yritys-erehdys-vahinko-onnistuminen -toimintaketjujen sävyttämää, tallin karsinoista kurkistelee kasvatusrodusta huolimatta hevosia aina GP-puoliverisestä kiukkuiseen poniin ja huippuravurista rentoon jolkottelijaan..

Pyrimme järjestämään toimintaa ja tapahtumia niin omalle väelle kuin muillekin. Susirajan kasvatustoiminta on lähtenyt painottumaan este- ja kenttäsuomenhevosiin. Tästä huolimatta tallin menossa ja kasvatuksessa mukana pyörii myös sekalaisia muita rotuja.

Lämpimästi tervetuloa tänne pohjoiseen, Takapajulan tuppukyläidylliin ja Susirajan tiluksille.

Paikkaa pitävät pystyssä narri (VRL-06046) ja Lissu (VRL-12701), yhteyttä voi ottaa mailiin, susiraja@kammio.net

Linkkilista

Ystävyystallimme Hetken Suomenhevoset

Taikakuun Kartano
Mörkövaara

Hetken Suomenhevoset
Riiviöt

Littleness