Ravenscroft

Etusivu Ponit Talli Kasvatus @

Ravenscroft?

Ravenscroft Stud toimi ennen vallan toisessa paikassa ja toisissa tiloissa. Poneja kasvattanut vanha pariskunta kuitenkin lopetti toimintansa lopullisesti siinä kohtaa, kun viallisen sähköjohdon aiheuttama oikosulku sytytti talliin tulipalon. Turvekuivitteiset karsinat roihahtivat kuin soihdut ja valitettavasti yhdeksän tallin kymmenestä ponista menetettiin. Pariskunnan tytär päätti kuitenkin jatkaa vanhempiensa hyvää kasvatustyötä ja vakuutusrahoilla ostettiin uudet tilukset sekä uusia poneja - onnenkantamoisena Istoriya-niminen talli oli myynnissä poneineen vanhan omistajansa selkävaivojen vuoksi. Kaupat tehtiin ja vanhan tallin ainoa selviytyjä, Ravenscroft Mainscream, muutti uusien ponikavereittensa joukkoon.

Ravenscroft toimii entisen hermoparantolan tiloissa Iso-Britanniassa, Bournvillen kylässä. Aikanaan paikka tunnettiin parempien perheiden hermolepokotina, jonne rikkaat eksentrikot saattoivat tulla lepuuttamaan hermojaan ja suvun harmittomat, mutta raivostuttavan löperöt jäsenet saatettiin hylätä hyvillä mielin. Kartanon tiloissa asusti lampaita, hevosia, vuohia, koiria ja kissoja viihdyttämässä rikkaita hulluja, mutta lopulta paikka sulki ovensa ja jäi rapistumaan. Hermoparantolan alkuperäinen nimi painui unholaan tilojen mukana.

Sittemmin tilukset osti kolmenkympin paremmalla puolen keikkuva poneista innostunut nainen. Kartanon tilat entisöitiin vanhaa kunnioittaen, mutta luonnollisesti nykyajan mukavuuksin varustettuna. Talli remontoitiin, muista eläintiloista rakennettiin hevosille sopivia ja paikalle rakennettiin myös maneesi, yksi haka muutettiin ulkokentäksi ja loput laitettiin kuntoon poneja varten. Paikalle alkoi ilmestyä tasaiseen tahtiin newforestinponeja täyttämään tyhjiksi jääneitä eläintiloja. Tällöin talli toimi nimellä Istoriya, mutta uuden omistajan ura ponitätinä kaatui selkävaivoihin. Niinpä tilat myytiin jälleen kerran, tällä kertaa poneineen, uudelle omistajalle joka jatkoi samaa toimintaa, samoilla poneilla, mutta uudella nimellä.

Tilat

Koko talli on rakennettu lähinnä poneja ajatellen, mikä tekee siitä varsinaisen miniatyyrimaailman niin isoista poneista kuin onkin kyse. Pihaa hallitsee kivetys, mutta myös erilliset puutarhasaarekkeet, kasvit sekä nurmi ja vaikutelma on varsin viihtyisä ja rento. Katsoessa suoraan valkoruskeaa kartanoa kohti jää talli vasemmalle puolelle. Tämä rakennus on matalahko, kauttaaltaan tummanruskea ja vaikuttaa äkkikatsannolta enemmänkin varastotilalta kuin tallilta. Ulkopinnoiltaan tumma talli on sisältä kuitenkin vaalein värein maalattu valon lisäämiseksi ja tilan avartamiseksi. Karsinarivi on yhtenäinen, tallin molemmissa päädyissä on vesikarsina, varustehuone ja sosiaalitilat löytyvät tallin keskivaiheilta, samoin kuin käynti erilliseen rehu-, heinä- ja kuivikevarastoon katettua ulkotietä myöten. Karsinat on rakennettu niin, että ponit yltävät katselemaan oviensa yli, ja joka oven yläosa on avonainen kun taas väliseinistä löytyvät kalterien sijaan metalliverkkotyyppiset ratkaisut - luonnollisesti niin vakaat, etteivät ne aiheuta vaaraa poneille.

Ulkotilat poneja ja niiden liikutusta varten löytyvät kartanon ja tallin takaa. Pienehkössä maneesissa ei järjestetä kilpailuita, mutta se mahdollistaa treenaamisen niin koulussa kuin esteillä myös huonommalla kelillä. Myös kilpailujen verryttelyt ovat lähes poikkeuksetta maneesissa. Yksi valkoaitainen haka on muutettu kentäksi ja koska alkuperäinen haka oli varsin kookas, noin hehtaarin verran, ja siinä kelpaakin ratsastella niin koulua kuin esteitäkin, kisaten ja kotitreenaillen. Ponit ulkoilevat mahdollisimman suurissa laumoissa, suurissa aitauksissa jotka mahdollistavat niille laumaelämän. Yksittäisiä riitelijöitä ja sairastapauksia varten on rakennettu pari erillistä tarhaa, joihin on mahdollista vetää helposti väliaidat mikäli tilaa pitää rajata. Koska koko kylä on hevosystävällinen, on ponipelillä mahdollista lähteä vaikka kaupassa käymään ja Ravenscroftin laidunten takaa aukeavat runsaat maastot, joita saa käyttää vapaasti kunhan pysyy poissa viljellyiltä pelloilta. Talli on rakentanut myös maastoesteradan yhteistyössä paikallisen ratsastusseuran kanssa ja se kulkee niin metsässä kuin pellollakin.

virtuaalitalli -- a sim-game stable

ulkoasu © Melina, ulkoasun kuva © fox fotos (CC BY-NC-SA 2.0)
tekstit ja kuvat © narri
sivut koristekuvat Elliott Brown / CC BY 2.0