Everybody wants to go to heaven, but nobody wants to die.

Hetken tie on kevyt

✝ 04.07.2019Kuvat © Van Uytert

Rue Morgue PB "Moppi" VH14-044-0395 kasv. Skurvash
holstein, ori om. Lissu T., VRL-12701
169cm, ruunikko, ti, mtj vsk Ch, KTK-II, ERJ-I
27v, s. 03.08.2014, satunnainen ikääntyminen (3v 13.08.2014) estepainotus; he A / 160cm / 120cm

15.11.2014 kiikutin näyttelyiden kautta KTK-kelpoisuuden saaneen komistukseni kantakirjattavaksi. Moppia jännitti ihan hirveästi ja niin jännitti minuakin (narrin piti esittää ori, että hommasta tuli yhtikäs mitään). Jännitys ja odotus palkittiin, kun pisteiksi tuli 78p. ja palkinnoksi KTK-II! Voi mamman mussukkaa.

28.03.2018 Moppikultani palkittiin ERJ-I -palkinnolla. Pisteitä kertyi mukavat 109p.

07.03.2019 orilleni myönnettiin Championin arvonimi näyttelymenestyksensä johdosta.


Kuvat © Van Uytert

Taustatarina

Ihan kuin minä oikeasti olisin tarvinnut uutta hevosta. Tai ainakaan kolmea. Ainakaan oria. Niin vain kävi, että Skurvashin uusimmista myyntivarsoista kolme estepainotteista holsteinia hurmasivat minut täysin, ja hetken ihasteltuani tein tarjouksen kaikista. narri ei ainakaan auttanut asiaa, siinä, missä nainen yleensä toppuutteli menoani, hän tällä kertaa vain yllytti.

Kun tarjoukseni hyväksyttiin, riemastuin – pankkitilini ei, oho hupsista – ja esittelin ostosteni sukutauluja ja varsakuvia kaikille, jotka suostuivat niitä katsomaan. Ensimmäinen oli musta estetamma Stockholm Syndrome PB, jonka iie. oli Susirajan Anarchy in UK, yksi typerimmistä elikoista, jonka kanssa olen työskennellyt. Stockaksi ristimäni tammavarsa ei ole yhtään esiäitiään fiksumpi, joten elikko kuulemma sopii minulle kuin nenä päähän.
Kolmas varsoista oli myös tamma, ruunikko V for Vendetta PB, jonka narri nimesi Nördeksi. Kiitos ihan pirusti. Nörde oli varsakolmikon itsenäisin ja itsepäisin, oikea Nainen Nainen, jonka vuoksi tulen harmaantumaan aivan liian aikaisin.
Tammojen seuraksi tulin ostaneeksi orin, todella lupaavan oloisen (ja näköisen!) Rue Morgue PB:n. Kuvien ylväs varsa paljastui kotona hyväkäytöksiseksi tossunaluseksi, joka tule jäämään peräkammarin pojaksi, jos se on orista itsestään kiinni.

Kiitos narrin, minulla on tallissa ensimmäinen siivousvälineeni. Rue Morgue eli Moppi. Ei jumalauta. ”Nörde Moppaa Stockalla”, kas siinä minun ostoslistani. Onneksi kisoissa hevoset kuulutetaan oikealla nimellä, eikä lempinimellä.
Olkoonkin, että toivoin vähän testosteronihuuruisempaa tapausta kuin uusi orini on, niin Moppi on silti minun ihanani, oikea mamman mussukka. Viimeinkin minulla on puoliverinen, jolla uskallan ratsastaa ilman satulaa!


Kuvat © Van Uytert

Luonne

Ruunikko, tähtipäinen Rue Morgue PB - Moppi - on komea kuin mikä. Ulkonäköönsä täysin sopimattomasti puoliverinen muistuttaa luonnepuolella enemmän koiranpentua kuin korskeaa jalostusoria. Vaarallinen ja äkkipikainen kuin lapanen, yhtä herkästi kuumuva kuin jogurttipurkki, orimainen kuin pihakoivu.
Mopin miehisyyttä ja nössykkämäisyyttä voisi morkata vaikka koko päivän, jos olisi ilkeä. Onneksi en ole, ja jos olenkin, Moppi on ihan liian söpö morkattavaksi. Orilla on tavattoman hyvät käytöstavat joka tilanteessa, se on umpikiltti ja helposti käsiteltävissä, ratsastettavuudeltaan erinomainen. Kisapaikoilla herraa meinaa jänskättää, mikä voi johtaa alisuoriutumiseen, mutta siinä taitaakin olla hevosen isoin vika. Moppi on ihastuttava kultipupu, rauhallinen tossunalunen, josta saisi pienellä vaivalla koko perheen harrasteratsun.

Huomiota, rapsutuksia ja helliä sanoja rakastava Moppi on kaikkien kaveri, haliponi ja luottohoidokki, jota kuka tahansa vauvasta vaariin voi käydä paijaamassa. Puoliveriori on hyvän käytöksen perikuva, se seisoo kiltisti paikoillaan (oli kiinni tai ei; tämä voi toki olla myös typeryyttä..) liikkuen vain pyydettäessä. Kaviot nousevat nätisti, korvia saa räplätä minkä tykkää, eikä hännässäkään roikkuminen ole oikeastaan mikään ongelma. Ei Moppikaan ihan kaikesta tykkää (kaikki mihin liittyy neuloja on hirveää), mutta ikävät asiat ori kohtaa tekeytymällä mahdollisimman pieneksi, sulkemalla silmänsä ja ilmeisesti toivoen parasta. Kaiken kaikkiaan ruunikko on tilanteessa kuin tilanteessa hirveän simppeli hevonen. Jos sen kanssa malttaa puuhastella, Mopista saa juuri sellaisten höristen tervehtivän hevoskirjojen mainostaman nelijalkaisen ystävän, jonka kanssa ilot kasvavat ja surut puolittuvat. Pestävänä olemisesta ja suoraan letkusta juomisesta ruunikko nauttii, kengittäjä on ihan kiva kaveri eikä eläinlääkärikään ikävä ole, kunhan pitää neulat kaukana. Verinäytteen otot, rokotukset sun muutkin unohtuvat kyllä saman tien taputuksen tai porkkanan myötä.
Myös taluttaessa Moppi on äärettömän helppo hevonen, siinä se tulee pitkällä narulla perässä. Hitaasti, mutta varmasti, sillä ori unohtuu herkästi ihailemaan maisemia tai moikkaamaan tallikissaa. Hirveän reipasta vaihdetta ei löydy, vaikka pyytäisi, Mopin kanssa on parempi löntystellä. Lastaus, kuljetus ja purku ovat helppoja rutiinijuttuja, tämän hevosen lastaa vaikka millaisessa kiireessä vaikka millaiseen ahtaaseen sillipurkkiin.

Ratsuna tossukkaiseni toimii kenellä tahansa, vähän missä tehtävässä vain; naapurin lapsen talutusratsuna, ratsastuskoulun puksuttimena millä tahansa tunnilla, minun treenikaverinani (ja kisakaverina kans, vaikka välillä jänskättää. Hevosta siis. Ja vähän tätiäkin.). Vaikka Mopin saa ratsastettua herkäksi, nopeasti reagoivaksi urheiluihmeeksi, perusasetuksiltaan lammaslaisen lauhkealla puoliverisellä ei ole kiire mihinkään, minkä lisäksi selässä saa riekkua ja roikkua miten päin tykkää ilman, että Moppia sen suuremmin ahdistaa. Ori on ihailtavan pitkämielinen ja anteeksiantavainen ratsastajansa virheille.
Koulu ei ole Mopin laji, vaikka helppojen luokkien asiat sekä jokunen vaativien luokkien tehtävä sujuukin. Ori kyllä tekee parhaansa, mutta kun lahjat ovat estepuolella niin ne ovat siellä. Seurakisoissa Mopilla varmaan saisikin ruusukkeen tai pari, aluetasolla jäätäisiin jo luokan keskivaiheille. Ruunikon käynti ja ravi ovat ihan okei, laukka erinomainen. Työmoraali ja -motivaatio, rehellisyys ja suunnaton halu tehdä töitä ratsastajansa kanssa tekevät Mopista ideaalin treenikaverin. Jos haluaa rentoa hölkkäilyä, onnistuu. Jos kunnon hikitreenin, sekin onnistuu.

Hyppääminen on Mopin juttu, silloin orhini jopa innostuu. Sen verran, että menee korvat ja häntä tötteröllä satunnaisesti pärskähdellen. Olen välillä lainannut Moppia tuttujen näyttöhevoseksi (harraste- ja ratsastuksenohjaaja) sekä Takapajulan ratsastuskoulun kaiken tasoisille estetunneille ja -valmennuksille. Että sellainen kuumakalle. Sarkasmi sikseen; Moppi on paras. Edelleen äärettömän nöyrä, rehti ja motivoitunut kaveri, joka löytää ponnistuspaikat itsekseen, venyy joka ikisen esteen yli, ei kyttää kiellä säiky ellei oikeasti ole aihetta, paikkaa ratsastajan mokia, ei ole moksiskaan lyhyistä tai vinoista teistä, saati tiukoista kurveista. Kokoisekseen puoliverinen on melko ketterä ja nopeajalkainen kaveri, vaikkei tällä zumbata poneja suohon tai laukata täysiveristen ohi. Moppi on tavattoman varma hevonen, joka luotsaa aloittelijat turvallisesti tehtävien yli ja liihottelee kanssani 160cm trippelin yli yhtä helposti kuin se olisi vaivainen kavaletti. Tämä hevonen tekee esteratsastuksesta suorastaan naurettavan helppoa. Sarjat, suhteutetut välit, erikoisesteet, hypyt ravissa ja ravista – kaikki käy ja on helppoa. Moppi varmaan hyppäisi takaperinkin, jos vähän opettaisi ja yllyttäisi..
Maastoilu on vähän jännää. Ei sillä tavalla jännää, että ori kyttäisi joka kiveä ja kantoa, vaan sillai hyvällä tavalla. Että on mukava lähteä kotipihasta seikkailemaan metsäteille, pelloille tai ihan umpimetsään. Moppi toimii myös maastossa luottopuksuttimena yksin ja kaverin kanssa, enkä keksi paljoa parempaa ajanviettotapaa kuin lähteä ratsastamaan ruunikolla ilman satulaa uittopaikalle.

Kisapaikoilla, kaiken jännityksen ja korskeiden kilparatsujen keskellä, Moppi on aika säälittävä esitys. Ori tuntuu ujolta pikkupojalta uuden, jännittävän tilanteen edessä, eikä ruunikkoa ihan heti uskoisi 160cm esteratojen hyppääjäksi. Moppi tarvitsee hirvittävästi tukea ratsastajaltaan, jotta hevosesta saa yhtikäs mitään irti, ja käsihevosalueella taluttaja saa melkein kiskoa oria perässään. Että sellainen orinroikale minulla.
Verryttelyissä – ja radalla – Moppi on ikuinen alisuoriutuja, ellei hevoselta tosissaan työntekoa vaadi. Ruunikko on näyttävä, komealiikkeinen ja osaava hevonen, mutta reppana on kiltti, nössykkäluonteinen tapaus, joka kärsii pahemmanlaatuisesta ramppikuumeesta. Ori tekee parhaat tuloksensa tutun ratsastajan kanssa, uusi ihminen ja kisatilanne ovat turhan jännä yhdistelmä.

Tuttu ihminen, joka vaatii orilta työntekoa ja pitää Mopin liikkeessä, saa orin unohtamaan ujostelun ja hermostumisen ja keskittymään siihen, missä ori on parhaimmillaan – hyppäämiseen. Parhaimmillaan Moppi on kisoissa yhtä pätevä, herkkä ja energinen ratsu kuin kotonakin, kunhan hevoselle ei jätä turhan paljoa aikaa ajatella. Yleisöä jännittäessään ruunikko laukkaa nykivin liikkein, tekee laatikkohyppyjä eikä välttämättä saa ponnistuspaikkoja kohdilleen. Mopin ainoa heikkous on itseluottamuksen tai kylmäpäisyyden puute, mutta tämän vian kanssa kyllä elää. Pitää vain toivoa, ettei se pahene tai aikanaan periydy eteenpäin.

Sukuselvitys

i. Romanesque
YLA1, ERJ-I
holst, rn, 168cm
ii. Roman Riot
evm, holst, prn, 166cm
iii. Renegade
evm, holst, prn, 168cm
iie. Saturday Fever
evm, holst, trn, 162cm
ie. Chinatown
evm, holst, prt, 163cm
iei. Chapter Three
evm, holst, prt, 165cm
iee. Runaway Allison
evm, holst, m, 166cm
e. Cape Myrtle
ERJ-I
holst, rt, 167cm
ei. Cape North
evm, holst, trt, 170cm
eii. Cape Nano
evm, holst, rt, 170cm
eie. Lady Shameless
evm, holst, prn, 166cm
ee. Traian Red
evm, holst, prt, 165cm
eei. Azor
evm, holst, mrn, 168cm
eee. Traian Delgada
evm, holst, rt, 165cm

Jälkeläiset

Moppi ei ole tarjolla jalostukseen.

05.07.2015 syntynyt holsteintamma Brokeback Annabelle Lee, emä Scaon Ladybug, omistaa mori-mori (VRL-11325)
22.08.2015 syntynyt holsteintamma Brokeback Divabug, emä Scaon Ladybug, omistaa Pierre (VRL-10531)
07.03.2019 syntynyt holsteinori Crane Rigor Mortis, emä Calliope DF, omistaa VRL-12701

Kilpailukalenteri

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset. Moppi kisailee esteillä.

Spoiler:

ERJ
49 sijoitusta joista 6 voittoa.
22.09.2014 Casino Showjumpers 160cm 5/30
24.09.2014 Casino Showjumpers 150cm 2/30
05.10.2014 Casino Showjumpers 150cm 5/30
05.10.2014 Zurück 160cm 5/30
07.10.2014 Zurück 160cm 5/30
07.10.2014 Casino Showjumpers 150cm 3/30
08.10.2014 Casino Showjumpers 160cm 4/30
08.10.2014 Zurück 160cm 1/30
10.10.2014 Casino Showjumpers 150cm 4/30
15.10.2014 Petäjävaara 160cm 2/30
23.11.2014 Petäjävaara 160cm 5/40
15.12.2014 Joogin Suomalaiset 160cm 5/30
16.12.2014 Joogin Suomalaiset 160cm 5/30
25.12.2014 Abgelegenheit 160cm 2/30
26.12.2014 Abgelegenheit 160cm 1/30
27.12.2014 Joogin Suomalaiset 160cm 2/30
25.01.2015 Rêve de Haussea 160cm 4/30
26.01.2015 Rêve de Haussea 160cm 5/30
29.01.2015 Rêve de Haussea 160cm 5/30
29.01.2015 Rêve de Haussea 160cm 2/30
03.02.2015 Brentwood Warmbloods 160cm 3/50
04.02.2015 Brentwood Warmbloods 160cm 1/50
06.02.2015 Evenstar Warmbloods 160cm 5/30
06.02.2015 Evenstar Warmbloods 160cm 4/30
07.02.2015 Brentwood Warmbloods 160cm 6/50
09.02.2015 Evenstar Warmbloods 160cm 5/30
10.02.2015 Brentwood Warmbloods 160cm 2/50
13.02.2015 Brentwood Warmbloods 160cm 1/50
14.02.2015 Brentwood Warmbloods 160cm 1/50
16.02.2015 Brentwood Warmbloods 160cm 5/50
17.02.2015 Brentwood Warmbloods 160cm 7/50
22.02.2015 Delicate 150cm 4/40
25.02.2015 Delicate 150cm 4/40
04.03.2015 Serellenders 160cm 3/30
04.03.2015 Shadow 160cm 6/40
06.03.2015 Shadow 160cm 4/40
06.03.2015 Shadow 160cm 4/40
02.04.2015 Serellenders 160cm 2/30
05.04.2015 Serellenders 160cm 2/30
04.05.2015 Kilpailukeskus Holmberg 160cm 6/40
05.05.2015 Kilpailukeskus Holmberg 160cm 6/40
07.05.2015 Kilpailukeskus Holmberg 160cm 2/40
08.05.2015 Kilpailukeskus Holmberg 160cm 2/40
11.05.2015 Kilpailukeskus Holmberg 160cm 1/40
15.05.2015 Kilpailukeskus Holmberg 160cm 5/40
18.05.2015 Kilpailukeskus Holmberg 150cm 5/40
19.05.2015 Kilpailukeskus Holmberg 150cm 4/40
21.05.2015 Kilpailukeskus Holmberg 150cm 4/40
23.05.2015 Kilpailukeskus Holmberg 150cm 2/40

Valmennukset & päiväkirja

Mopilla siivotaan eikun valmentaudutaan estepuolella. Päiväkirjan puolella on lähinnä lässytystä siitä, miten söpölihöpölipupuli ori onkaan.

Spoiler:

06.08.2017 Estevalmennus, valmensi rebely
Elokuinen aurinko pilkisti pilvien takaa saapuessani valmentamaan Moppia ja Lissua. Kentälle oli kasattu viisi estettä, joiden korkeudet vaihtelivat 140-160 cm välillä. Aloitimme tunnin tekemällä lämmittelyvoltteja esteiden lomassa kumpaankin suuntaan. Lissu nostin Mopilla ravin, ja ori ravaili eteenpäin innosta soikeana. Sen silmät kiiluivat aina Lissun ohjatessa sen esteen läheltä. Ravi volttien jälkeen teimme vielä muutaman laukannoston, jonka jälkeen aloitimme hyppyharjoitukset.

Esteistä kaksi matalinta 140 cm estettä oli kasattu peräkkäin sarjaan toiselle pitkälle sivulle. Esteet olivat tavallisia pystyesteitä, joiden hyppäämisessä ei pitäisi tulla mitään ongelmaa. Lissu nosti toisessa päässä Mopilla laukan. Ori singahti liikkelle sellaisella ryntäyslaukalla, että Lissun oli tehtävä sen kanssa yksi pääty-ympyrä ennen esteitä. Moppi rentoutui ympyrän aikana ja lähestyessään estettä sen laukka oli tasaista. Lissu ratsasti orin hyvin suoralle tielle, ja Moppi liisi ensimmäisen esteen yli kepeästi. Alastulo meni orilla hieman pitkäksi, mutta se ehti itse korjata askeleensa ennen toista estettä. Toistimme harjoituksen toiseen suuntaan, tällä kertaa ilman pääty-ympyrää. Moppi sekä Lissu suoriutuivat tehtävästä ongelmitta, joten siirryimme tekemään pidempää rataa.

Rata koostui viidestä esteestä alkaen kahden pystyesteen sarjalla, okserilla ja viimeisimpänä pysty- ja ristiesteellä. Lissu kierteli ensin Mopin kanssa ympäri kenttää ravissa ja lähti sitten suorittamaan rataa laukassa. Kahden esteen sarja ylitettiin tutulla rutiinilla. Okserin kohdalla Moppi vaikutti empivän, mutta hyppäsi sitten Lissun kannustuksesta esteen yli. Hypyn jälkeen Lissu kehui ja taputti oria pikaisesti kaulalle, kunnes suuntasi toiseksi viimeiselle pystyesteelle. Moppi tuli esteelle hieman vinossa, mutta hyppäsi sen yli vain pienellä kopautuksella. Ristieste ylittyi kevyesti ja tasan siitä missä kaksi puomia kohtasivat toisensa esteen keskellä. Esteen jälkeen Moppi otti reippaan tuuletuslaukan ja Lissu antoi orin kiertää uralla hetken ennen siirtymistään raviin. Ravailu ja taivuttelusession jälkeen Lissu otti orin kanssa vielä pitkät loppukäynnit.

16.08.2017 Ötökkäepisodi, valmensi rebely
Kurkistin karsinasta sisään ja näin Mopin nuokkuvan seinää vasten. Minut nähdessään sen ilme virkistyi, ja se tunki heti turpaansa rapsuteltavaksi. Kutittelin sormillani sen leuan alusta hetken ja painelin sitten hakemaan harjapakkia. Moppi jäi katselemaan perääni ihmettelevä ilme naamassaan. Kun palasin takasin orin turpa oli edelleen samassa paikkaa mihin olin sen jättänytkin. Annoin sille jälleen muutaman rapsutuksen nenänpäähän, ja astuin sen jälkeen sisälle karsinaan.

Moppi seisoi rauhallisesti paikallaan tuuskatessani sen turkin kimpussa erinäisten harjojen voimin. Puunasin orista viime sadepäivien jättämät kurat sekä setvin sen harjaa, joka oli päässyt menemään kunnon takkuun tarhassa. Oria ähellykseni ei näyttänyt haittaavan, vaikka se tarkkailikin aktiivisesti tekemisiäni. Saatuani orin edustavampaan kuntoon, läksin hakemaan varusteita kevyttä maastoreissua varten. Annoin orille muutaman makupalan ennen kun lykkäsin sille satulan selkään ja kuolaimet suuhun.

Aurinkoinen aamupäivä oli muuttunut pilvisemmäksi, ja kaukana häämötti sadepilviä. Päätin ottaa riskin ja suunnistaa Mopin kanssa pidemmälle maastoreitille. Ratsastettuamme noin vartin verran pitkin metsänreunaa käännyimme polulle, joka vei meidät kohti tuttua laukkapeltoa. Metsässä oli mukavan viileää ja kosteaa. Vedin syvään henkeä ja sain kurkkuuni epäonnisen ötökän. Kaoin sitä pihalle vedet silmissä ja Moppi kuunteli epäilevän oloisena yskintääni. Pysäytin orin ja nappasin repustani vesipullon huuhdellakseni kurkkuani. Annoin Mopille käsistäni vettä ja se lipoi nesteestä sen minkä kerkesi.

Ötökkäepisodin jälkeen pääsimme jälleen jatkamaan matkaa. Saapuessani laukkapellolle tunsin ensimmäisen vesipisaran poskellani. Päätin otta nopeat peltolaukat ja suunnata sen jälkeen takaisin tallille samaa nopeahkoa reittiä. Moppikin oli huomannut vesisateen ja se ravisteli korviaan pisaroiden tipahdellessa aina runsaampana. Nostin laukan, ja Moppi lähti laukkaamaan kohti pellon toista päätyä. Se tiesi tarkalleen minne mennä ja missä pysähtyä. Laukkasimme saman reitin vielä toiseen suuntaan, jotta pääsimme takaisin metsäpolulle, joka onneksi tarjosi hieman suojaa sateelta. Pidin suuni visusti kiinni välttääkseni uudet ötökät suussani. Ravasin orilla matkasta suurimman osan ja loput taitoimme reippaassa käynnissä.

Tallilla kuivailin Moppia ja se tuijotti minua syyttävänä siitä, että olin kastellut sen kesken mukavan maastoreissun. Annoin sille anteeksipyytävästi pari namia ja heitin sen selkään loimen, sillä yöstä oli tulossa viileämpi. Moppi jäi mutustamaan nameja ja minä suuntasin kotiin vaihtamaan ylleni jotain kuivempaa.

16.01.2018 Estevalmennus, valmensi Penelopeia
Tänään valvovan silmäni alle treenailemaan saapui Lissu puoliveriratsunsa Mopin selässä. Ori liikkui alkuverryttelyssä pääosin hyvin, joskin se alussa vaikutti hieman jäykältä taipumaan. Teimmekin runsaasti erilaisia teitä ja voltteja, samalla kun treenasimme siirtymisiä laukan ja ravin välillä. Kun alkukankeuksista oli päästy suoritti ori oikein ihailtavasti. Aloitimme varsinaisen estetreenin pienellä kavalettijumppiksella, jonka avulla pyrin saamaan ratsukkoa hereille. Ori hyppäsi esteet vaivatta ja sopivan innoissaan, eikä ratsastajalle paljoa jäänyt työstettävää. Koska verryttely oli sujunut niin sulavasti lähdimme melko nopeasti hyppäämään myös isompia esteitä, ja työskentelimmekin tänään pääosin pienellä radantyngällä, joka koostui pysty-okseri sarjasta sekä suhteutetusta linjasta ja yksittäisestä okserista. Ruunikolla oli oikein loistava imu esteelle, ja se näytti omaavan myös erittäin mainion oman estesilmän. Ensimmäisessä lähestymisessä ratsukko uhkasi tulla hieman pohjaan, mutta orin laukkaa oli helppo ja nopea lyhentää ja ponnistuspaikka saatiin kuin saatiinkin korjattua. Estekorkeus nousi melko nopeasti kun tehtävistä ei näyttänyt löytyvän juurikaan haastetta, ainoat virheet tulivat lähinnä ratsastajan virhearvioinneista jotka nekin ratsukko korjasi välittömästi niistä huomautettuani. Kokeilimme myös hieman laukan tahtimuutoksia suhteutettua linjaa hyötykäyttäen, kokeillen millaisia vaihteita Mopista oikein löytyikään. Lisätymmästä, uusintakierroksille sopivasta laukastakin se palasi loistavasti takaisin, eikä lähtenyt kuumumaan tai painamaan kädelle, mitä monella estehevosella oli tapana tehdä kun työskenneltiin suurien vauhtilukemien ja isojen esteiden kanssa. Viimeisellä hyppykerralla esteet olivat 140cm paikkeilla, ja selväksi tuli että siitäkin oltaisiin voitu vielä ihan huoletta nostaa. Päädyimme kuitenkin lopettelemaan valmennuksen tähän sujuvaan rataan, ja Moppi saikin työskennellä hieman vapaammassa muodossa eteen-alas loppuravien ajan.virtuaalihevonen, a sim game horse
Ulkoasun © Hanna K. / narri