Kurjenpesä


Haltiasalon Valkyria "Kyra"
Perustiedot
Meriitit

Suomenhevostamma, syntynyt 11.03.2020 (13-vuotias)
163-senttinen vaaleanpunarautias
Koulupainotteinen (va B / 85cm)
Omistaa Aino Kurkinen (VRL-12701), Kurjenpesä
Kasvattanut Haltiasalo, Suomi
VH20-018-0177
KTK-II (19 + 19 + 19 + 18 = 75p.)
KV-I
Luokkavoittaja I, Paras suomenhevonen
VIR MVA Ch


© Kurjenpesä

Tausta

Yltiöpäisessä optimismissani niin ajan, rahan kuin tilan suhteen tein kaupat kolmesta syntymättömästä haltiasalolaisesta suomenhevosvarsasta. ”Muutama siitostamma on siirtynyt eläkkeelle, ja todennäköisesti tuleva kesä on niiden viimeinen. Lisäksi aika iso osa hevosistani on erilaisilla kisaliisausdiileillä muualla ja..” Minä puhua papatin syitä ja selityksiä puoliksi itselleni, puoliksi linjan toisessa päässä nauraa hykertelevälle Annabellelle. Ystäväni syytti minua (vieläpä täysin oikeutetusti, ettäs kehtaakin!!) impulssiostajaksi. Tosin viimeisimpien tietojeni mukaan tässä on klassinen ”pata kattilaa” -tilanne.

Toinen varaamistani varsoista syntyi 11. päivä aamuyöllä. Oppikirjavarsominen tämäkin, onneksi. Minua pelottaa aina kahta kauheammin, kun kyse on jonkun muun tammasta kuin omastani (ja kun miettii, miten minä omianikin stressaan..). Valla oli kuitenkin varsonut esikoisensa ongelmitta, kuin kokeneempikin emätamma, ja melko roteva tammavarsa oli ollut nopeasti pystyssä. Pikkuinen sai nimensä emänsä mukaan; Valkyria. On muuten toinen sitä sorttia tässä tallissa, edellinen vain on vuonohevonen.

Valkyria, eli vähän mielikuvituksettomasti Kyra, osoittautui aika vanhaksi sieluksi, äärettömän seesteiseksi persoonaksi, joka tottui uusiin asioihin nopeasti eikä tuntunut vierastavan tai ihmettelevän mitään. Maitovarsa-aikansa raudikko kyllä mennä viipelsi leikkien ja riekkuen, kuten varsat yleensäkin, mutta aika äkkiä vieroituksen jälkeen tamman olemukseen hiipi arvokkuutta ja tyyneyttä, joka oli kaikessa räikeydessään naurettava vastakohta eriparitahtiin kasvavalle hevosen alulle.

Luonne

Kyra on yksi kallioistani, vakaa, rauhallinen ja lempeä, yksi kuunteleva olkapää lisää, mikäli sellaista satun tarvitsemaan. Tyyni, järkevä, sopeutuvainen muttei yli käveltävissä. Etenkin nuorempien tammojen kanssa tarhatessaan Kyra käyttäytyy kuin jämäkkä suomifilmien matriakkahahmo, kurinpidossaankin reilu ja lämmin äitihahmo, jota ei voi olla kunnioittamatta tai rakastamatta.

Olen aina nauttinut Kyran kanssa työskentelystä. Ratsuttaessani tammaa tiesin, että tässä on hevonen, jonka kanssa treenaamisesta sekä kilpailemisesta tulisin nauttimaan erityisen paljon. Enkä ole joutunut syömään sanojani, Kyran kanssa työskentely nostaa hymyn huulille, tamman olemus sekä ilahduttaa, että rauhoittaa samaan aikaan. Arvokasryhtinen, moitteettomasti käyttäytyvä a proper lady, kuten ystäväni Annabelle on tammaani kuvaillut, liikkuu yllättävän sulavan, kevyen oloisesti ja näköisesti. Sulava, kevyt Kyra on ratsastaakin; todella kevyt avuille, mukavan herkkä, kuuliainen ja yhteistyöhaluinen. Laiskaa tai vastahankaista tästä hevosesta ei saa tekemälläkään, mutta sen verran tervettä omanarvontuntoa leidistäni löytyy, ettei Kyra tee mitään ilmaiseksi. Se kyllä kantaa aloittelijat selässään, kävelee ja vähän ravaa, kääntyy ja pysähtyy, tehden tämän kaiken minimipanoksella. Edes laukkaa raudikko ei nosta ilman selkeitä, siistejä apuja, sarjakuvatyyliin pohkeita paukuttamalla Kyra ei varmasti tee mitään. Hän on pehmeä, elegantti lady, ratsastajankin sietäisi olla tai edes pyrkiä olemaan yhtä pehmeä ja elegantti.

Yhteistyön toimiessa Kyra on ihana ratsu. Se tekee mielellään nimenomaan yhteistä suoritusta, ja se haluaa tehdä osansa hyvin. Keskittynyt ja yritteliäs. Tamman liikeradat ovat suorat ja väljät, askel pitkä, tahdikas ja tarmokas, tamma venyttää, kantaa, se kokoaa hyvin kaikissa askellajeissa. Ja jotenkin Kyra onnistuu vaikuttavan hyvin levolliselta sekä suorastaan elegantilta silloinkin, kun mukamas irrottelen laukan kanssa hienostuneen kootun kouluratalaukan sijaan. Ja voi, kouluradat – nehän ovat Kyran, minun, meidän, paikkamme! Kouluratsastus on ehdottomasti tamman laji (Kyra tuntuu arastelevan ja jännittävän hyppäämistä aivan yhtä paljon kuin minä, joten Power Jump -yllättäjien joukkoon meitä ei kannata edes vitsillä sijoittaa), se on osaava, näyttävä, joka ikisestä kouluradan liikkeestä sekä niiden tuomasta aivo- ja lihasjumpasta nauttiva hevonen. Olen hyvin ylpeä siitä, miten hyvin Kyran takaosa on oikeasti alla, miten hyvä se on koota, eikä etuosa vain rutistu virkkuukoukkukasaksi. Yksinkertaisen hieno kouluratsu, yksinkertaisen hieno ylipäätään.

Välillä Kyraa hoitaessa sen arvokas olemus pehmenee, se hörisee pehmeästi tutulle ihmiselle nautiskellen harjanvedoista sekä rapsutuksista. Kyra on oikeastaan aika pehmo halinalle, vaikka ensivaikutelman perusteella tyynen arvokas tamma ei heti herätä sellaisia mielikuvia. Ennemmin sitä ajattelee raudikon olevan oman tallinsa ruhtinatar, jonka kanssa toimitetaan vain pakollinen kaiken ylimääräisen paijailun kuuluessa jollekin vähemmän siniveriselle yksilölle. Olettamus on väärä, lauhkea halinalle tämä on. Kaikin puolin hyvä, helppo käsitellä, aivan yhtä tyyni raspatessa kuin mitä harjattaessa, eikä kengitys, klippaus tai mikään muukaan tee tähän poikkeusta. Talutettaessakin tamma käyttäytyy arvonsa mukaisesti, eikä se (tietenkään) kiukuttele tai heittäydy hankalaksi myöskään lastaus- tai kuljetustilanteissa.

Kaiken edellä kerrotun perusteella lienee helppo kuvitella, miten mutkaton kilpakumppani Kyra on. Se ei ota itseensä kiireestä tai tapahtumapaikan vilkkaudesta, koirat, lastenvaunut, sateenvarjot, kurja sää tai mikään muukaan ei tee rakoakaan tamman tyytyväisyyteen tai olemukseen. Käytöstavat ovat ja pysyvät, kiukulle ei ole sijaa Kyran maailmassa.
Kyra vieläpä nauttii esiintymisestä, niin näyttelykehissä kuin valkeiden kouluaitojen sisälläkin. Joskus tuntuu, että eläinlääkärin tarkastuksessa, kun pyydetään vähän käyntiä ja ravia, Kyra käyttää senkin tilaisuuden hyväkseen liikkuen kuin näyttelytuomariston edessä. Tammani on sillä tavalla hieman hupsu, kaikessa arvokkuudessaankin. Ei Kyra kilpailuissakaan tee mitään ilmaiseksi, mutta voi, miten se nauttiikaan saamistaan katseista ja aplodeista! Vaikka ne tulisivatkin vain surevien omaisten harvalukuisen joukolta sen suuren arvokilpailuyleisön sijaan.

Sukutiedot

i. VIR MVA Ch Vaapukan Verneri
KTK-II, SLA-II, KRJ-I
sh, rt, 155cm
ii. Kajon Varjokuva
YLA1, KTK-II, KRJ-III, ERJ-II
sh, prt, 159cm
iii. Taikakuun Loikkaus
KTK-III
sh, prt, 159cm
iie. Milkan Vimpuri
sh, rt, 157cm
ie. Vaapukan Aliina
KTK-III
sh, rt, 153cm
iei. Ch Vaapukan Tikseri
YLA3, KTK-II, SLA-I, KRJ-I
sh, rt, 155cm
iee. Fiktion Ainokainen
KTK-III, KRJ-II
sh, prt, 150cm
e. VIR MVA Ch, VSN Ch Haltiasalon Valhalla
KTK-I, SLA-I, KRJ-I
sh, vprt, 165cm
ei. VSN Ch Seljasaaren Uljas
KTK-I
sph, prt, 145cm
eii. VIR MVA Ch Fiktion Meriitti
KTK-II, KRJ-I
sh, rt, 158cm
eie. VSN Ch Koistilan Nova
KTK-II
sh, prt, 157cm
ee. Lamourin Viola
KTK-II
sh, prt, 155cm
eei. Riihikorven Teremias
KTK-II
sh, prt, 155cm
eee. VIR MVA Ch Fiktion Viuhti
YLA2, KTK-II, SLA-II, KRJ-I
sh, rn, 153cm
KRJ-palkittuja sukulaisia
Isän puolella iiii. Koistilan Kapina KRJ-I / iiiie. Syksyn Halipula KRJ-III / iiieii. Kuujärven Merirosvo KRJ-I / iiieeieeee. Taikatuulen Tähden Tuike KRJ-II / iiieeeeii. Kaamosmaan Lohdullinen KRJ-III / iiei. Lakean Untamo KRJ-I / iieiii. Vaapukan Aulis KRJ-II / iieiie. Fiktion Ilopilleri KRJ-i / iieiiei. Fandel KRJ-II / iieiiee. Lilla My KRJ-IV / iieie. Fiktion Hurmuriina KRJ-II / iieiei. FNS Hellurei KRJ-II / iieieii. Ikiliikkuja KRJ-IV / iieieei. Vektori KRJ-IV / iieieee. Ellenin Hyasintti KRJ-II / iieieeei. Villikko KRJ-II / iiee. Milkan Viipuri KRJ-II / iieei. Heinämäen Usko KRJ-I / iieeiee. Horrosmaan Ajattara KRJ-III / iieee. Milkan Valpuri KRJ-I / iieeee. Kastanjetin Viola KRJ-I / iieeeei. SS Kelmi KRJ-IV / iieeeeii. Jaatinen KRJ-IV / ieii. Vaapukan Miska KRJ-I / ieiii. Raadelman Yksinolla KRJ-I / ieiie. Vaapukan Milja KRJ-II / ieiiei. Raadelman Ralli KRJ-II / ieiieiie. Kirveltäjän Muska KRJ-III / ieiieieei. Jaatinen KRJ-IV / ieiiee. Keinumäen Milena KRJ-I / ieiieei. Herra Militantti KRJ-II / ieiieee. Vaapukan Milka KRJ-II / ieiieeei. Raadelman Käppänä KRJ-III / ieiieeei. Raadelman Isoviha KRJ-II / ieiieeei. Anelma KRJ-I / ieiieeee. Raadelman Tinakenkätyttö KRJ-III / ieie. Keinumäen Tuikeri KRJ-I / ieiei. Mörön Huijari KRJ-I / ieieii. Onni-Poika HIR KRJ-III / ieieiiee. Viljamäen Meirami KRJ-IV / ieieie. Neiti-Hulda KAT KRJ-II / ieieiee. BS Taika-Tyttö KRJ-III / ieieieeei. Sädekehän Musketööri KRJ-III / ieee. Aavan Pihla KRJ-I / ieeei. Kekan Polttarainen KRJ-II

Emän puolella eiii. Metsäkartanon Manaus KRJ-I / eiie. Lakean Lumimarja KRJ-II / eiei. Koistilan Nemo KRJ-I / eiee. Lohkotar TIE KRJ-II / eeei. Fiktion Vinha KRJ-I / eeeii. Antin Velmu KRJ-II / eeee. Fiktion Uinu KRJ-I / eeeee. Unissa KRJ-II

Jälkeläiset

Kilpailutulokset

Sijoitukset

KRJ 46 sijoitusta joista 8 voittoa ja 1 CUP-sijoitus
09.07.2020 Tiiron ratsutalli va B 5/28
11.07.2020 Tiiron ratsutalli va B 1/28
14.07.2020 Tiiron ratsutalli va B 3/28
15.07.2020 Tiiron ratsutalli va B 5/28
17.07.2020 Tiiron ratsutalli va B 3/28
20.07.2020 Hiivurin Suomenhevoset va B 2/35
11.09.2020 Nessinjärven kilpailukeskus va B 2/40
12.09.2020 Nessinjärven kilpailukeskus va B 3/40
15.09.2020 Nessinjärven kilpailukeskus va B 4/40
17.09.2020 Kuuran Suomenratsut va B 2/30
20.09.2020 Kuuran Suomenratsut va B 5/30
20.10.2020 Kuuran Suomenratsut va B 2/40
02.11.2020 Yemene va B 2/23
03.11.2020 Yemene va B 1/23
05.11.2020 Yemene va B 3/23
10.11.2020 Yemene va B 1/23
16.11.2020 Kuuran Suomenratsut va B 5/37
18.11.2020 Kuuran Suomenratsut va B 4/37
30.11.2020 Teilikorpi KRJ CUP he A 4/108
07.12.2020 Hiivurin Suomenhevoset va B 7/60
09.12.2020 Hiivurin Suomenhevoset va B 7/60
10.12.2020 Hiivurin Suomenhevoset va B 4/60
12.12.2020 Storywoods va B 2/2 tarina
15.12.2020 Hiivurin Suomenhevoset va B 7/60
18.12.2020 Hiivurin Suomenhevoset va B 1/60
20.12.2020 Hiivurin Suomenhevoset va B 3/60
22.12.2020 Hiivurin Suomenhevoset va B 7/60
22.12.2020 Mangovia va B 1/26
23.12.2020 Nessinjärven kilpailukeskus va B 2/40
23.12.2020 Mangovia va B 3/26
23.12.2020 Holmberg va B 2/39
24.12.2020 Hiivurin Suomenhevoset va B 1/60
25.12.2020 Hiivurin Suomenhevoset va B 4/60
26.12.2020 Hiivurin Suomenhevoset va B 2/60
02.01.2021 Holmberg va B 1/40
03.01.2021 Holmberg va B 2/40
05.01.2021 Holmberg va B 4/40
07.01.2021 Holmberg va B 2/40
13.01.2021 Pyökkipolku va B 2/30
14.01.2021 Pyökkipolku va B 3/30
15.01.2021 Pyökkipolku va B 4/30
22.01.2021 Pyökkipolku va B 4/30
23.01.2021 Pyökkipolku va B 3/30
24.01.2021 Pyökkipolku va B 2/30
24.01.2021 Pyökkipolku va B 2/30
25.01.2021 Pyökkipolku va B 2/30
29.01.2021 Pyökkipolku va B 1/30

VSR Cupit 2 sijoitusta joista 0 voittoa
31.07.2020 Hiivurin Suomenhevoset VSR Cup he A 6/58
30.11.2020 Hiivurin Suomenhevoset VSR Cup va B 2/31

Päiväkirja & valmennukset

20.06.2020 Kouluvarsojen laatuarvostelutilaisuus
Vatsanpohjaani kutittelee jännityksestä. Tiedän erityisesti Kyran esiintyneen edukseen askellajeja arvosteltaessa, Sarlelle tilanne taisi olla liikaa ja sen rauhallisuus liukui välinpitämättömyydeksi, enkä oikein saanut kontaktia tammaani. Siinä, missä Kyra esiintyi kuin kokenutkin kehäkettu, Sarle selkeästi alisuoritti. Se kuitenkin tsemppasi esittäen kaikki askellajit. Nelivuotista saakin jännittää, ei näin nuoren tarvitse valmis ollakaan, vaikka näiden kahden kanssa kaikki onkin yleensä ollut yhtä helppoa kuin niiden rutinoituneiden, kaiken nähneiden aikuisten.

Nelivuotiaita on vähän reilu kymmenen, todella hienoja nuoria. Myös Katariina on paikalla useamman hevosensa kanssa, samaten Avrelian, valitettavasti ilman Annabelleä. Pysyttelen visusti poissa miehen tieltä, juttelen lähinnä Katariinan kanssa ja moikkaan tuttuja katseiden kohdatessa.

Vaikka osasin odottaa, tai ainakin kovasti toivoin, erityisesti Kyralle kovia pisteitä, tuomariston lausunto yllättää minut silti. Rakenteestaan tamma saa yhdeksän pistettä, liikkeistään, jokaisesta askellajista, täydet viisi jokaisesta! Ratsastettavuudestaan Kyra saa ”vain” kolme pistettä, mistä en ole lainkaan huolissani tai pettynyt. Sarlen pisteet jäävät odotetusti vaatimattomammiksi; kahdeksan pistettä rakenteesta, käynnistä täydet viisi pistettä, laukasta ja ravista yksi piste, ratsastettavuudesta kaksi. Nämä numerot hieman harmittavat, tiedän tamman olevan parempi, mutta hevosillakin on huonoja päiviä ja Sarle selkeästi alisuoritti tänään. Pisteet ovat täysin oikeutetut päivän suoritukseen nähden. Suuri yllätys ja ilonaihe on kuitenkin kumpaisenkin tammani saama tunnustus, kymmenen laatupistettä, jotka myönnetään erityisen hienoille kouluhevosen aluille. Tuomaristo siis näki paitsi itsensä näköisen, hyvän suorituksen tehneen Kyran, myös välinpitämättömän esityksen tehneen Sarlen, laadun! Pisteitä luettaessa katseeni harhailee jatkuvasti tuomariston, tammojeni sekä Katariinan välillä, ja hämmentynyt hymyni levenee koko ajan. Tuomareiden kätellessä minua sopertelen typeränä kiitoksia, hyvä kun en nieleskele itkua. Kyra on tilaisuuden paras neljävuotias suomenhevonen ja ikäryhmänsä paras.

Katariinan ottaessa minusta ja tammoistani pari muistokuvaa silmäkulmiini kihoaa vähän vettä. Kuvissa Kyra näyttää levolliselta, niin kauniilta, Sarlen ilme taas on vähän happamampi, se katselee tympääntyneen oloisena kaikkialle paitsi kameraan. Kyllä se siitä, lisää ikää ja rutiinia vieraista paikoista sekä esiintymisestä. Olen joka tapauksessa älyttömän ylpeä kummastakin tammasta!

Rakenne: 9, Laukka: 5, Ravi: 5, Käynti: 5, Ratsastettavuus: 3, Lisäpisteet: 1, Suku: 68, Laatupisteet: 10
Yhteensä: 106p, KV-I

12.12.2020 Storywoods tarinakilpailut
"Pukuloistoa" Kuvaile teidän kisasomistusta. Pääseekö sisäinen joulun rakastaja valloilleen, vai pidetäänkö pukeutuminen sivistyneenä?

2/2 Aino Kurkinen (VRL-12701) - Haltiasalon Valkyria (VH20-018-0177) (vaativa B)
Huokaisen katsellessani ympärilleni, annan katseeni kiertää kilpailuiden toimihenkilöiden sekä kilpakumppaneitteni vaatteissa. Jokunen näkyy ottaneen joulusta kaiken ilon irti, muutenkin kuin punaisen ja vihreän värin käytön kanssa. Minua ihan harmittaa, etten ollut rohjennut laittaa edes jouluaiheisia korvakoruja, vaan asuni on aivan yhtä perinteisen konservatiivinen kuin joka ikisissä kouluratsastuskilpailuissa. Olisiko tuo nyt ollut niin hirveää, jos kerran heittäisi pukukoodin romukoppaan, etenkin, kun siihen oli – epäsuorasti nyt ainakin – järjestäjän puolelta oikein kehotettu. Ja onhan tuonkin helpon luokan verryttelyssä ravailevan tytön kypärän päällä keikkuvat poronsarvet hauskat, etenkin, kun hevosen suitsiin on kiinnitetty samanlaiset. Toisaalta tuollainen teemapukeutuminen ja hulluttelu ei kuulu kouluradalle, hyvänen aika! Eikä esteradallekaan, vaikka estepiirit ovatkin vähän vähemmän.. muodollisia. Jäykkiä, joku saattaisi sanoa.

Huomaan hipelöiväni yksinkertaisia timanttikorvakorujani. Olisinhan minä voinut laittaa punaiset pallot, ne olisivat olleet aivan yhtä siisti vaihtoehto. Joulukorvakoruja en kuitenkaan olisi kehdannut laittaa, vaikka minulla yhdet vähän mauttomat joulupukkikorvakorut onkin. Ohitseni verryttelyalueelle katoaa ratsukko, jonka koko pukeutuminen on punaisen ja vihreän, glitterin ja ilmeisesti joulukuusen koristenauhan juhlaa. Kyran huopa on, totta kai, puhtaan valkoinen. Otsapannassa sentään on timantteja, hillitysti, mutta on kuitenkin. Asussani tai Kyran varusteissa ei kuitenkaan ole mitään jouluista, ei edes erityisen kimaltavaa, en ole tohtinut edes silmää iskeä pukeutumisetiketille.

Ei minusta ole ilottelemaan pukeutumisella, etenkään kouluradalle. Kai minusta on tullut aivan liian tiukkanutturainen täti sellaiseen, vähän yli kolmekymppisenä. Ja vaikken olekaan ainoa perinteisessä kilpailuasussa treenaava, tunnen pieniä harmin pistoksia rinnassani katsellessani ratsukoita, joissa ratsastaja on uskaltanut kunnolla repäistä, pukeutua, hullutella, venyttää pukukoodia ja vallan heittää se romukoppaan. Voi, kun minullakin olisi kyky tuollaiseen heittäytymiseen!

Tuomarikommentti: Se on kyllä että kun kangistuu kaavoihin niiden, rikkominen on hankalaa, vaikka siihen olisi jopa lupakin. Mielenkiintoista oli nähdä ja kuulla muiden kisapukeutumisesta, vaikka oma uskallus ei ollutkaan riittänyt hulluttelemaan luvan kanssa.

14.02.2021 Kouluvalmennus, valmensi Siguri (VRL-11290)
Kyra oli viime aikoina tuntunut ratsastaessa hieman jännittyneeltä, minkä vuoksi päätimme tänään ratsastajan kanssa käyttää valmennuksen huolelliseen läpiratsastukseen. Jo alkukäyntien aikana huolehdimme siitä, että ratsastajan istunta oli hyvässä tasapainossa, käsien asento kunnossa sekä ote pehmeä ja painoavut osuivat oikeaan kohtaan, kun taas hevosen tuli puolestaan liikkua alusta asti eteenpäin tahdikkaasti. Teimme käyntiharjoituksia niin volteilla kuin kiemuraurillakin, jotta hevonen saatiin jumpattua lämpimäksi.

Alkulämmittelyjen jälkeen pääsimme päivän varsinaiseen harjoitukseen eli ympyröille. Lähdimme ensin käynnissä ratsastamaan pääty-ympyrällä sisäpohjetta läpi ja hevosta ulko-ohjalle. Ratsastajan kanssa keskityimme mahdollisimman oikea-aikaisiin apuihin ja pidimme todella tarkkaan huolta siitä, että apuihin ei jääty roikkumaan vaan ne toistettiin vain tarvittaessa.

Pääty-ympyrän jälkeen lähdimme jatkamaan harjoitusta ympyräkahdeksikolla. Kahdeksikon siirtymäkohdassa ratsukon tuli hieman hidastaa tahtia pelkän ratsastajan istunnan avulla. Käyntiharjoitus sujui Kyralla hyvin, ja se vaikutti jo melko rennolta, mihin varmasti vaikutti ratsastajan viimeisen päälle hiottu istunta. Kun pääsimme jatkamaan tehtävää ravissa, alkoi Kyra koota itseään hyvin, ja sen liikkuminen näytti todella hienolta. Ratsastaja sai jonkin verran työskennellä tahdin hidastamisen parissa kahdeksikon ympyröiden välillä, mutta vaikka Kyran keskittyminen tuntui toisinaan herpaantuvan liian napakoista avuista, palasi se kuitenkin nopeasti kulkemaan eteenpäin rentona ja hyvin ratsastajaa kuunnellen.

Ympyrätyöskentelyn jälkeen ratsukko sai kulkea hetken aikaa käynnissä pitkin ohjin. Kyra oli ratsastajan sanojen mukaan tänään ollut hyvin oma itsensä, yritteliäs, keskittynyt ja ennen kaikkea rento. Tämä näkyi myös, kun lopputunnista teimme vielä laukkaharjoituksia suorilla urilla ja otimme liikkumiseen mukaan myös avo- sekä sulkutaivutukset. Kyra kuunteli ratsastajan apuja todella hyvin, ja myös ratsastajan istunta sekä avut olivat pysyneet hyvänä läpi koko tunnin. Niinpä katsoimme vielä muutaman onnistuneen taivutuksen läpi, joiden jälkeen pyysin ratsastajaa siirtymään itsenäisiin loppuverryttelyihin ja lopulta pitkin ohjin käyntiin. Kyra vaikutti todella hienolta kouluratsulta, ja sen liikkeissä oli todella näyttävää joustavuutta sekä tahdikkuutta. Tästä oli ratsukon hyvä jatkaa treenaamista kohti seuraavia kisoja!© KURJENPESÄ
Ulkoasu © Narie
taustakuva Cano Vääri (CC BY-NC-SA 2.0)
virtuaalitalli // virtuaalihevonen