Kuvagalleria
Kuvien © Trakehner Gestüt Hämelschenburg
virtuaalihevonen, a sim game horse

Ulkoasun © Hanna K.
Otsikon kuvien © Janette H.
23.09.2017 Sössö lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi.

Shocktherapy Twist VH13-021-0180

Shocktherapy Twist "Sössö" kasv. Twisty Puzzle
trakehner, ori om. Susiraja (VRL-06046 ja VRL-12701)
167cm, ruunikko, sukat jaloissa ja tähtipiirtohärpäke päässä Ei hoitajaa
23v, s. 18.3.2013, satunnainen ikääntyminen (3v 18.05.2013) überkouluratsu, GP, hyppää jos sattuu huvittamaan

15.10.2014 KTK-III pistein 17 - 18 - 17 - 17 = 69 p.

15.09.2017 KRJ-III pistein 9 + 42 + 1,5 + 20 + 15 = 87,5 p.

Luonnekuvaus

Shocktherapy Twistillä on naurettava, täysin sopimaton lempinimi vakavasti otettavalle kouluratsulle; Sössö. Nimi heitettiin ilmoille ensin vitsillä, ja ikävä kyllä se jäi elämään. Ei nimi mistä pahenna jollei mies nimeä, Sössön tapauksessa lempinimi on puoliosuva. Ori osaa kyllä olla mahdottoman lutuinen pieni kullanmuru, suurimman osan ajasta ori on kuitenkin tuuliviirin lailla mieltään muuttava itsepäinen muuli, joka koettelee talliväen hermoja harva se päivä. Yhtenä päivänä ollaan hanipöötä jolle passaa kaikki, seuraavana päivänä mikään ei kelpaa eikä vahingossakaan tehdä ihmisten mielen mukaan. Sössöstä ei meinaa ottaa selkoa, joten kaipa sen käytöksen voisi laittaa kategoriaan "epäselvää sössötystä", jotta saadaan edes joku yhtymäkohta lempinimen ja hevosen välille.

Hoitotoimenpiteiden onnistuminen tuntuu olevan kiinni kuun ja tähtien asennosta, viimeisimmistä pörssikursseista ja iltauutisten säätytön paidan peittävyydestä, sillä Sössö on täsmälleen niin ailahtelevainen ja omintakeinen hoidettava. Toisinaan ori käyttäytyy hyvin mallikelpoisesti seisoen paikoillaan kuin marmoripatsas, joskus taas hoitaja joutuu sietämään riekkuvaa ja näykkivää, ponimaista jekkuilijaa, silloin tällöin ollaan yhdistelmä edellisistä ja aina välillä Sössö yllättää keksien täysin uusia toimintatapoja. Tämän hevosen kanssa yksikään päivä tai edes harjauskerta ei ole samanlainen, hoitaja saa varautua kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan. Parhaina päivinään Sössö on rakastettava seuramies, pahimpina päivinä tekisi mieli soittaa liharekka pihaan ja puskea ori sinne.
Eläinlääkäri ja kengittäjä saavat osakseen aivan yhtä ailahtelevaa käytöstä, pesarilla voi tapahtua ihan mitä vain. Lastaaminen ja kuljetus sentään sujuvat aina ongelmitta, taluttaminen taas on oma operaationsa jonka onnistuminen riippuu siitä, suostuuko taluttaja leikkimään Sössön mukana. Aina kun oria viedään johonkin tuntuu, että Sössä kehittää itselleen roolin; joskus ollaan hurja lainrikkurihurmuri, joskus viileän etäinen aristokraatti, toisiaan katujyrä. Sössön kanssa vaaditaan paitsi hevosmiestaitoa ja huumoria - kun hevosen käytös on nelonen, hoitajan uskonnon on paras olla kymppi.

Tuuliviirimäisyys ei katoa mihinkään, kun orin selkään kipuaa. Sössö vaatii paljon työtä, ennen kuin ori alkaa keskittymään ja toimimaan ja vähän lisää työtä, että mielenkiinto ja keskittyminen pysyvät yllä. Ori on erittäin osaava ja herkkä, ja hevonen protestoikin liian kovaa kättä tai terävää pohjetta hyvin helposti jalkaa polkemalla ja päätään nykimällä. Pehmeä, mutta jämäkkä ratsastus toimii vallan mainiosti, mikään superosaava ei tarvitse olla saadakseen Sössöstä jotain irti, GP-tason suoritukseen vaaditaan totta kai ammattilaiskuski. Oman arvonsa tuntevana ori ei suostu ei suostu tekemään mitään vaativampaa, jos ratsastajan avut ja osaaminen ovat "vähän sinne päin".

Sössö on juuri sopivassa suhteessa näyttävä, nöyrä ja säpäkkä. Trakehnerilla on korkea työmotivaatio ja hevonen paneutuu innolla yksinkertaisimpaankin tehtävään, kun sen osaa sille markkinoida. Sössö on mitä rakastettavin hurmuri, joka aiheuttaa ratsastajassaan ihastuneita huokauksia ja saa kotikenttätreeninkin tuntumaan luksukselta.

Ikävä kyllä Sössö ei ole parhaimmillaan kilpailuissa. Voisi kuvitella, että ori haluaa esitellä itseään ja omaa erinomaisuuttaan, mutta ehei! - Sössö haluaa nukkua. Hevonen ei missään nimessä stressaa tai jännitä, Sössö vaikuttaa enemmänkin pitkästyneeltä. Kaiketi ori pitää itseään niin erinomaisena, ettei sen tarvitse tehdä muuta kuin näyttää hyvältä ja tuomareiden pitäisi kiikuttaa palkinto jo siitä hyvästä. Ja siitä, että Sössö ylipäätään on vaivautunut tavan pulliaisten sekaan.
Ratsastaja saa tehdä tosissaan töitä, että Sössöstä saa verkassa ja suorituksen aikana irti sen mitä kotona, ori ei vain viitsi yrittää. Yleensä niin herkkä, säpäkkä ja näyttävä ori on kuin paraskin elämäänsä ja työhönsä tympääntynyt tuntipuksu joka ei syty sitten millään. Sössön kanssa ei auta kiroaminen, ei rukoilu, ei uhkavaatimus tai suostuttelu, jos ori on päättänyt horrostaa läpi kisojen se myös horrostaa.

Sössö on täysin omanlaisensa persoona ja melkoinen tuuliviiri. Se saattaa olla se näyttävä, mieleenpainuva GP-ratojen kuningas, tai sitten ht.netissä ruoditaan "miksi joku puska Ö -koni on päästetty kunnon koulukisoihin!!1!". Ainakaan orin kanssa ei tylsiä hetkiä tule, oli tarkoitus sitten hoitaa tai ratsastaa. Ainoa varma asia on se, että ori on melkoinen hurmuri ja sydäntenmurskaaja kaikesta ailahtelevaisuudestaan ja - luvalla sanoen - omituisuudestaan huolimatta.

Sukutaulu & -selvitys

i. Screamworks Twist
trak, m, 169cm
ii. Screamoholic
trak, m, 170cm
iii. Laywithaholic
trak, rn, 169cm
KRJ-I, KRL-II, YLA2
iie. iie. Pisang SNT
trak, rn, 170cm
ie. Vanillaholic
trak, rn, 166cm
iei. 8r Golden Skans
trak, rn, 169cm
KTK-II KRJ-I vTOK****
iee. WLB Peggy Sue
trak, rn, 164cm
e. Frankenweenie PB
trak, rn, 166cm
ei. Chivas Regal 54
trak, rt, 169cm
KRJ-I YLA2
eii. Caribbean WL
trak, km, ?cm
KRJ-I YLA2
eie. VIR MVA Ch Adoro's Nerissa
trak, trn, 167cm
KRJ-I KTK-III
ee. Nerdanel PB
trak, rn, 165cm
KTK-III
eei. VIR MVA Ch Classic Necaroth
trak, trn, ?cm
eee. Raven Cried PB
trak, rt, 164cm
KRJ-I YLA2

Sössöllä on upea suku täynnä hienoja koulutrakehnereita, joten ei ole ihmekään, että odotamme oriltamme melkoisesti.

Spoiler:

i. Screamworks Twist on musta komistus, jolta löytyy säkäkorkeutta 169cm. GP-tasoinen kouluori on kerännyt vähän reilu kymmenen sijoitusta. Luonteeltaan ori on rasittava sählä, joka ei oikein tunnu keskittyvän olennaiseen vaan kaikkeen muuhun.

ii. Screamoholic on komea, 170cm korkea musta GP-tason kouluratsu. Hankala, jopa pirullinen komistus on upea ilmestys ja menestynyt kisahevonen, sijoituksia on kertynyt 62. Screamoholicilla on kolme varsaa.

iii. Laywithaholic (169cm, ruunikko) on moneen kertaan palkittu GP-tason kouluori. Meriittilistaa koristavat KRJ-I, KRL-II ja YLA2, joiden eteen on kisattu 51 sijoitusta kouluradoilta. Luonteeltaan Laywithaholic on vauhdikas hösö, joskin pohjimmiltaan kiltti sellainen. Orilla on kolme jälkeläistä.

iie. Pisang SNT, GP-tason ruunikko koulutamma, on 170cm korkea söpöläinen jolta löytyy 42 sijoitusta kouluradoilta. Kolmen varsan emä on vauhdikas tapaus, jonka kanssa elo ei aina ole ruusuilla tanssimista.

ie. Vanillaholic (166cm, ruunikko) on kiltti tamma, jolla on omat tammamaiset diivan elkeensä. Vanillaholic on GP-tason kouluratsu, jonka kisakalenteri on ainakin toistaiseksi tyhjillään. Tammalla on yksi varsa.

iei. 8r Golden Skans oli yksinkertaisesti upea GP-kouluratsu. 169cm korkea ruunikko on palkittu muutamaankin kertaan (KTK-II KRJ-I vTOK****) rakenteensa ja kisamenestystensä perusteella. Yhdeksän varsaa jättänyt ori oli testaileva orinkoltiainen, joka oli ratsuna oikea unelma.

iee. WLB Peggy Sue (164cm, ruunikko) on 40 sijoitusta kerännyt koulutamma, joka hallitsee liikkeet Grand Prixiin asti. Avoimella, uteliaalla luonteella varustettu tamma on jättänyt kolme varsaa.


e. Frankenweenie PB (166cm, ruunikko) on energinen ja haastavaluontoinen tamma, jonka kanssa ei kuka tahansa tulekaan toimeen. GP-tason koulutamma on kerännyt vähän reilu kymmenen sijoitusta ja tehnyt ainakin kaksi varsaa.

ei. Chivas Regal 54 (169cm, rautias) on erittäin komea GP-kouluori. KRJ-I ja YLA2 -palkittu komistus on tasapainoinen herrasmies, mutta siitä löytyy myös kiihkeyttä ja arvaamattomuutta. Varsoja komistuksella on ainakin kuusi.

eii. Caribbean WL:n sivut ovat valitettavasti kadonneet. Meriitit kuitenkin löytyvät edelleen; kimo, esikantakirjattu ori on palkittu KRJ-I ja YLA2 -palkinnoilla.

eie. VIR MVA Ch Adoro's Nerissa on kaunis tummanruunikko, 167cm korkea Int II -tason kouluratsu. KRJ-I ja KTK-III -palkittu tamma on tuittupäinen ja tammamainen persoona. Varsoja Adoro's Nerissalla on kuusi.

ee. Nerdanel PB (165cm, ruunikko) on KTK-III palkittu Int II -tason koulutamma, jolta löytyy mukavat 63 sijoitusta. Tamma on hätäinen ja haastava persoona, mutta ehdottoman osaava ratsu. Nerdanel PB:llä on ainakin kolme varsaa.

eei. VIR MVA Ch Classic Necarothinkin sivut ovat kadonneet. Esikantakirjatulla orilla on ainakin 13 jälkeläistä, ja VIR MVA Ch -palkinto yhdessä esikantakirjauksen kanssa kertoo komeasta, kantakirjakelpoisesta ulkonäöstä.

eee. Raven Cried PB on upea, 164cm korkea rautias moniosaaja; GP-tason kouluratsu ja 130cm hyppääjä. Meriitteinä tammalla on KRJ-I ja YLA2. Vilkas ja kipakka tamma on tehnyt ainakin kolme varsaa.

Jälkeläiset

Sössö on tarjolla trakehner- ja ratsuponijalostukseen.

Syntynyt Varsan nimi Emä Omistaja
17.08.2013 trak-t. Shockin' Satsuma e. Tricky Satsuma Anf om. Otterley Wilson VRL-12757
01.10.2014 trak-o. Brij Bhairav e. Banerjee Bijnaur om. Brokeback
23.06.2017 dwb-o. Starscream Ard e. Harmonie LAC om. Rivia & Skellige VRL-13283

Kilpailukalenteri

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset, lukuunottamatta tarinakisoja jotka tulevat kaikki näkyviin (tarinat löytyvät päiväkirjasta).

Spoiler:

KRJ Kouluratsastus
43 sijoitusta joista 8 voittoa ja 2 Cup-sijoitusta.
01.06.2013 Neverland Dressage Grand Prix 5/30
04.06.2013 Neverland Dressage Grand Prix 2/30
14.06.2013 Cheval Delamer Grand Prix Kür 1/2 suoritettu tarinalla
30.06.2013 Fiktio KRJ-Cup Intermediate II 4/80
30.06.2013 Fiktio KRJ-Cup Grand Prix 8/70
04.07.2013 Yksityistalli Hummingbird Intermediate II 4/23 75.57%
06.07.2013 Selle de Royal Grand Prix 2/40
06.07.2013 Takkuinen Grand Prix 1/48
07.07.2013 Takkuinen Grand Prix 1/48
08.07.2013 Neverland Dressage Grand Prix 3/30
09.07.2013 Neverland Dressage Grand Prix 1/30
10.07.2013 Neverland Dressage Grand Prix 4/30
15.07.2013 Kilpailukeskus Stewart Grand Prix 4/22
20.07.2013 Ginger Dressage Grand Prix 3/30
23.07.2013 Claridge Stud Riders Grand Prix 3/21 81.382%
25.07.2013 Yksityistalli Hummingbird Grand Prix 4/20
08.08.2013 Jadessa Warmbloods Grand Prix 3/30
09.08.2013 Jadessa Warmbloods Grand Prix 2/30
10.08.2013 Jadessa Warmbloods Grand Prix 1/30
14.10.2013 Bellgrove Grand Prix 4/30
20.10.2013 West Coast Warmbloods Grand Prix 2/30
21.10.2013 Dark Side Trakehners Grand Prix 5/45
23.10.2013 West Coast Warmbloods Grand Prix 5/30
26.10.2013 West Coast Warmbloods Grand Prix 2/30
09.11.2013 Heavyweight Drafting Grand Prix 2/3 suoritettu tarinalla
27.11.2013 Diethelm Stables Grand Prix 3/50
28.11.2013 Susiraja Grand Prix 1/16
21.12.2013 Golden League Sporthorses Grand Prix 2/30
07.01.2014 Jadessa Warmbloods Grand Prix 5/30
08.01.2014 Jadessa Warmbloods Grand Prix 2/30
09.01.2014 Jadessa Warmbloods Grand Prix 1/30
16.01.2014 Jadessa Warmbloods Grand Prix 5/30
16.03.2014 Odelie's Loves Grand Prix 2/30
21.03.2014 Las Vegas Grand Prix 3/40
23.03.2014 Eucarya Warmbloods Grand Prix 6/40
23.03.2014 Marvellous Herrings Grand Prix 3/50
24.03.2014 Marvellous Herrings Grand Prix 4/50
24.03.2014 Marike Grand Prix 1/40
26.03.2014 Marvellous Herrings Grand Prix 7/50
27.03.2014 Marvellous Herrings Grand Prix 5/50
28.03.2014 Marvellous Herrings Grand Prix 7/50
28.03.2014 Marike Grand Prix 2/40
29.03.2014 Marike Grand Prix 2/40
03.04.2014 Kirbera Grand Prix 3/30

KERJ Kenttäratsastus
5 sijoitusta joista 1 voittoa.
11.01.2014 Susiraja harrasteluokka 3/16
15.01.2014 Susiraja harrasteluokka 4/16
25.02.2014 Susiraja harrasteluokka 4/22
28.02.2014 Susiraja harrasteluokka 4/22
20.03.2014 Ryövärin Ratsutila harrasteluokka 5/26
06.04.2014 Valiant Warmbloods harrasteluokka 1/13

Valmennukset

00.00.0000 este/koulu/jokuvalmennus, valmensi Valmentaja
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam vel quam in quam rutrum tincidunt. Suspendisse euismod diam tempor orci euismod accumsan. Quisque quis dui at augue sagittis elementum nec vel nisl. Maecenas dapibus bibendum lectus, sit amet mattis justo convallis at. Curabitur rhoncus facilisis ligula sit amet ultrices. Vivamus auctor, quam a sodales tincidunt, augue ipsum euismod mauris, et gravida est justo a leo. Ut tellus quam, ullamcorper sit amet vestibulum et, sollicitudin a dolor. Mauris ultrices, risus at rutrum volutpat, urna quam cursus justo, eu vulputate lorem arcu nec magna. Quisque in libero ut libero sagittis ultricies in vestibulum elit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Mauris quis purus tellus, nec fermentum est. Etiam fringilla ultricies diam.

Päiväkirja

Päiväkirjaan

Hoito-ohjeet

Päiväjärjestys

Hoito- ja loimitusohjeet
Tuulinen / sateinen keli niin kevyt sadeloimi niskaan.
Loimitetaan jos hikinen ja jää sisälle (vohveliloimi).
Pakkaskelillä aina toppaloimi -8 asteesta lähtien, -15 asteen jälkeen paksumpi toppis (tummansininen).

Varusteet
Koulusatula (maastoilua varten löytyy myös yleissatula), nivel- sekä kankisuitsitus treenistä riippuen. Kotitreeneihin aina pintelit, maastoon nivelsuojat joka jalkaan.